Al Avda

Liječnici bez granica: U napadu na bolnicu u Gazi poginula tri liječnika

21.11.2023 u 21:38

Bionic
Reading

Međunarodna humanitarna organizacija Liječnici bez granica (MSF), priopćila je u utorak da su tri liječnika, uključujući i dva njihova, poginula u napadu na bolnicu Al Avda na sjeveru Gaze, rekavši da je "užasnuta" napadom

"MSF je zaraćenim stranama redovito davao informacije o Al Avdi kao funkcionalnoj bolnici i o prisutnosti svoga osoblja u toj bolnici", navodi se u priopćenju. "GSP koordinate jučer su također podijeljene s izraelskim vlastim."

Ubijeni su liječnici Mahmoud Abu Nujaila (MSF), Ahmad Al Sahar (MSF) i Dr. Ziad Al-Tatari. "Vidjeti liječnike ubijene pored bolničkih kreveta je više nego tragično i mora odmah prestati."

U priopćenju MSF-a navodi se da je bolnica - za koju kažu da skrbi o 200 pacijenata - pogođena na trećem i četvrtom katu. Među medicinskim osobljem ima teško ozlijeđenih.

  • +6
Djeca Pojas Gaze Izvor: Profimedia / Autor: Majdi Fathi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

U međuvremenu je na jugu Gaze 15 ljudi ubijeno, a 22 ozlijeđeno u izraelskom napadu na stambenu zgradu u Khan Younisu u utorak navečer, izvijestila je Al Jazeera.

Televizija Al Jazeera sa sjedištem u Kataru prikazala je video snimku lokacije zgrade i veliki broj mrtve djece umotane u plahte te stanovnike kako pretražuju ruševine.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'