CURE DETALJI

Liječnica koja se potukla bila na izbornoj listi HDZ-a s Plenkovićem, dobila je 284 glasa

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 18.12.2019 21:26
  • Objavljeno 18.12.2019 u 19:38
KBC Sestre Milosrdnice, Dijana Zadravec

KBC Sestre Milosrdnice, Dijana Zadravec

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Dijana Zadravec, zamjenica ravnatelja, i Mia Primorac, voditeljica Odjela nabave medicinskih proizvoda KBC-a Sestre milosrdnice, zatražile su u srijedu liječničku pomoć nakon što su se na jutarnjem sastanku fizički sukobile

Situacija je toliko izmakla kontroli da je pozvana policija, koja je cijelog dana utvrđivala čija ruka je prva zamahnula.

Sve je počelo u osam ujutro u uredu Dijane Zadravec. Osim dviju akterica sukoba, u sobi su bila još tri muška zaposlenika te se raspravljalo o nabavi za potrebe bolnice.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, došlo je do žestoke svađe između žena, a na čuđenje prisutnih završilo je udaranjem.

'Mia Primorac pravnica je koja se strogo drži slova zakona, a Dijana Zadravec to je doživjela kao opstrukciju projekta koji se financira iz fondova EU. Došlo je do nečuvenog urlanja, a kad je Primorac posegnula za mobitelom, Zadravec ju je svom snagom pljesnula po ruci uz psovke da ona nju neće snimati', kaže osoba upoznata sa slučajem iz bolnice. Dodaje da je Dijana Zadravec izgrebala Miju Primorac dok su ih kolege razdvajale.

'Osim toga, prijetila joj je otkazom, kao i ostalima u sobi ako se priklone Miji Primorac i svjedoče u njezinu korist', kaže izvor iz bolnice. Dodaje da se zamjenica ravnatelja, čim je čula da je Primorac pozvala policiju i otišla na liječnički pregled, navodno, zaputila na Rebro k psihijatru.

Dijana Zadravec

Dijana Zadravec

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Ravnatelj bolnice prof. Mario Zovak zgrožen je incidentom i kaže da je u toj ustanovi nulta tolerancija na bilo koji oblik fizičkog napada. Potvrdio je da je došlo do incidenta te da je pozvana policija.

'Ja se iskreno nadam da fizičkog napada ni s jedne strane nije bilo. To se treba tek utvrditi. Razgovarao sam s objema i sve skupa je poprilično nejasno. Ja nisam tu da zauzimam ičiju stranu. O tome što je zaista bilo odlučit će bolničko Povjerenstvo', rekao je Zovak.

Kad je riječ o posljedicama u profesionalnom smislu, one će se znati nakon što Povjerenstvo donese mišljenje. S druge strane, ni policija još nije završila istragu, pa se ne zna za što će se i tko teretiti.

I dok je Mia Primorac široj javnosti potpuno nepoznata, Dijana Zadravec je prije tri godine iz potpune anonimnosti iskrsnula kao mlada ambiciozna žena, miljenica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i pretendentica na fotelju ministrice zdravstva.

Na izborima je čak bila na HDZ-ovoj listi u 1. izbornoj jedinici čiji je nositelj bio Plenković. Od ukupno 62.310 preferencijalnih glasova, dobila je samo 284 te je po broju glasova građana bila pretposljednja na listi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!