ZAPEO NA DRUGOJ GODINI

'Lažni doktor' nije postao kirurg

21.03.2010 u 13:18

Bionic
Reading

Glavni protagonist skandala 'lažni liječnik' iz 2000. godine, Siniša Ptičar, bivši Filipović, ipak nije postao doktor. Ptičar se, nakon što su ga kao 19-godišnjaka razotkrili zbog lažnog predstavljanja kao doktora u dvije zagrebačke bolnice, Sestre milosrdnice i Dubrava, preselio u Tuzlu gdje je upisao Medicinski fakultet, ali nije se maknuo dalje od druge godine, piše Jutarnji list

Četiri godine pokušavao je završiti drugu godinu Medicinskog fakulteta u Tuzli te je na kraju odustao i više nije njihov student.

Dekan Farid Ljuca kaže da se Ptičar nije maknuo s druge godine te da nije uspio položiti ni jedan “medicinski” predmet.

'Položio je opće predmete na prvoj godini, ali nije uspio proći ni anatomiju ni fiziologiju', istaknuo je dekan Ljuca. Dodao je i da Ptičar nije položio ni neke ispite s prve godine fakulteta.

'Studentske godine 2007./2008. istekla su mu prava na našem fakultetu pa više nije student Medicine u Tuzli - kaže. Upozorava i da je Ptičar četiri godine 'ponavljao' drugu godinu fakulteta.

'Medicina mu baš nije išla. Nadam se samo da se sada negdje ne pravi da je u Tuzli diplomirao medicinu?!', zabrinut je dekan Ljuca.

Lažnog liječnika Ptičara početkom siječnja 2001. prijavio Hrvoje Tomasović, bivši kirurg KB-a Sestre milosrdnice, u kojoj je Filipović volontirao.

Policija je nakon toga utvrdila da je Filipović volontirao i u KB-u Dubrava, te da nije imao diplomu liječnika, već samo završenu srednju medicinsku školu. Komisija za unutarnji nadzor Kliničke bolnice Sestre milosrdnice tada je utvrdila da Filipović nije mogao ugroziti zdravlje ili život pacijenata jer ni jedan medicinski rad nije obavljao samostalno.