RAZOTKRIVEN NA MREŽI

Lažni djelatnik HEP-a pao zahvaljujući Facebooku

14.09.2013 u 09:38

Bionic
Reading

Policija je uhitila 28-godišnjeg Željka K. osumnjičenog da je u prosincu prošle godine zajedno s kompanjonom kao lažni djelatnik HEP - Elektre pod prijetnjom pištolja pokušao opljačkati stan nevjenčanih supružnika Drage M.G. (37) i T.P. (27) svezavši im ruke plastičnim vezicama.

Na sreću Drago M.G. uspio se osloboditi vezica i razbojnika istjerati iz stana. No, trebalo je punih 10 mjeseci da se nespretni razbojnik razotkrije. Navodno, 27-godišnja djevojka lice razbojnika ovih je dana sasvim slučajno prepoznala na jednoj od zajedničkih grupa na društvenoj mreži Facebook i svoju sumnju odmah podijelila s policijom, piše Novi list

Drugi kompanjon, po svemu sudeći, još je u bijegu, i njegova je uloga razbojništva u pokušaju zasad nepoznata, a nije ni navedena u izvješću PU zagrebačke. Za pretpostaviti je da drsku rabotu nije mogla učiniti samo jedna osoba. Dok je jedan od od njih supružnike vezivao konopom, drugi ih čuvao s uperenim pištoljem kontrolirajući situaciju.

I to, poprilično, loše. Policijski službenici V. Policijske postaje Medveščak proveli su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom tereteći ga za pokušaj razbojništva na štetu 37-godišnjaka. Iako je tužiteljstvo za Željka K. zatražilo jednomjesečni pritvor Županijski sud u Zagrebu odbio je takav prijedlog smatrajući da nema opasnosti od utjecaja na svjedoke, niti da je počinjeno djelo krađe zbog kojeg bi trebao biti iza rešetaka. Nikad prije osuđivan Željko K. branit će se sa slobode iako je policiji već od ranije poznat po težim imovinskim deliktima.

Prema dostupnim podacima dvojac je pozvonio na vrata stana na prvom katu zgrade u Vlaškoj ulici, tobože, s namjerom da očita brojilo na električnom priključku. Vlasnik ih je pustio u stan nakon čega su razbojnici otkrili svoje prave namjere. Zanimao ih je novac i nakit pa su pokušali par onesposobiti s improviziranim plastičnim vezicama. Najprije je zavezao Dragu M.G, a potom je isto pokušao učiniti i njegovoj partnerici.

Dok je jedan od razbojnika vezivao 27-godišnjakinju, 37-godišnjak uspio se osloboditi konopca i krenuo u obračun s njima. Nakon kraćeg fizičkog sukoba, vlasnik stana istjerao je lažne djelatnike Elektre i vjerojatno im ostavio za uspomenu pokoju masnicu na licu.

Neslužbeno se doznaje da je 37-godišnjak vrlo dobar poznavatelj borilačkih vještina koji je igrom slučaja imao i javni nastup u jednom od nekoliko kulinarskih tv-showa. Nekad je živio u Kanadi, ali se vratio u domovinu. S novinarima nije htio razgovarati smatrajući da je njegov čin bila tek nužna samoobrana.