DVIJE UZBUNE U TRI DANA

Lažne dojave o bombi u osječkim školama

27.03.2009 u 16:11

Bionic
Reading

U osječkoj Tehničkoj i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića danas nešto prije 11 sati policiji je nepoznata mlađa osoba dojavila da je u školi postavljena eksplozivna naprava, a pirotehničkim pregledom je utvrđeno kako je riječ o lažnoj dojavi

OSIJEK - Nakon dojave, policija je izvijestila upravu škole te je oko 150 učenika prijepodnevne smjene na jedan sat udaljeno iz škole, doznaje se od glasnogovornice osječko-baranjske Policijske uprave Edite Roterbauer.

Temeljitim pirotehničkim pregledom utvrđeno je kako je riječ o lažoj dojavi, izjavila je za Hinu glasnogovornica Roterbauer.

Dodala je da je to u posljednja tri dana druga lažna dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi u dvjema osječkim srednjim školama. Također mlađa osoba dojavila je policiji u srijedu da je u osječkoj Elektrotehničkoj i prometnoj školi postavljena eksplozivna naprava te je s nastave na jedan sat udaljeno oko 600 učenika, koliko ih bilo u školi. Pokazalo se da je bila riječ o lažnoj dojavi.

Prije desetak dana lažna dojava je bila i o postavljenoj eksplozivnoj napravi u osječkome Zavodu za mirovinsko osiguranje, podsjetila je glasnogovornica Roterbauer.

Istaknula je kako je lažni "dojavljivač" o bombi u HZZO-u otkriven te da je policija na tragu da otkrije i osobu koja je lažno prijavila da je bomba podmetnuta u Elektrotehničkoj i prometnoj školi.

"U pravilu, uvijek se otkriju lažni dojavljivači pa upozoravamo da se radi o teškim kaznenim djelima prijetnja i širenja lažnih i uznemirujućih glasina, za što su predviđene novčane kazne ili kazna zatvora do tri godine", rekla je glasnogovornica PU osječko-baranjske.