REANIMACIJA 'LATINICE'

Latin uskoro objavljuje vruće informacije o sukobu interesa

20.06.2011 u 15:40

Bionic
Reading

Udruga Partnerstvo za društveni razvoj koja ove godine obilježava čitavo desetljeće borbe protiv korupcije, najavila je da će oživjeti 'Latinicu' u njezinom punom sjaju. Povod su nova saznanja o starim aferama, ali i o sukobu interesa aktualnih političara i dužnosnika, do kojih su došli novinari i analitičari koji su se uključili u istragu koju je pokrenuo PSD

Predsjednik PSD-a Munir Podumljak pojasnio je da to nije klasično oživljavanje 'Latinice' na HRT-u, već promocija tog formata u javnom dijalogu. Riječ je o vrućoj raspravi koja će se održati u Novinarskom domu na temu sukoba interesa, a koju će u provjerenoj formi 'Latinice' voditi Denis Latin.

Podumnjak dodaje da će, s obzirom na top-temu, ovo biti najekskluzivniji nastup voditelja 'Latinice' dosad.

'Održat ćemo raspravu u formi 'Latinice' na temu sukob interesa, odnosno hobotnice, dakle isprepletenih interesa hrvatskih dužnosnika s osvrtom na to kako to utječe na njihovo obnašanje dužnosti. Istraživanje na temu sukoba interesa pokrenuo je PSD, a u samoj istrazi sudjelovalo je nekoliko novinara i analitičara koji su prikupili svježe i ekskluzivne informacije o aktualnim političarima i poduzetnicima, kao i o nekim bivšim. Na raspravi ćemo otvoreno baratati imenima i prezimenima, a neke stare afere u ponedjeljak će zasigurno dobiti posve novu sliku', najavio je Munir Podumljak, predsjednik udruge i voditelj Antikorupcijskog programa PSD-a.

Dodao je da zainteresirani sve dodatne informacije oko projekta mogu dobiti putem telefona 01/6055 668, odnosno putem e-maila: info@psd.hr.