LOVRIĆ MERZEL I SABO

Labuđi pjev Mladena Bajića

02.04.2014 u 11:43

Bionic
Reading

Iako je Dinko Cvitan na ulaznim vratima DORH-a, on još nije zasjeo na mjesto dugovječnog glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Primopredaja dužnosti dogodit će se 24. travnja, tako da bi uhićenje Marine Lovrić Merzel moglo biti Bajićev labuđi pjev

Iako je dosadašnji ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan u Saboru imenovan na novu dužnost još 7. ožujka, Mladen Bajić je i dalje glavni državni odvjetnik. Primopredaja dužnosti bit će obavljena 24. travnja, na dan kada Bajiću istječe mandat.

Bajić bi sa slučajevima istaknutih SDP-ovaca koje je našao s 'prstima u pekmezu', Marinom Lovrić Merzel i Željkom Sabom, mogao ušutkati one koji su mantrali kako je produljena ruka SDP-ovaca. Naime, zbog pokretanja niza procesa protiv nekad vodećih HDZ-ovaca, posebice u aferi Fimi media, mnogi su govorili kako je HDZ izgubio prošle parlamentarne izbore. Vjerojatno i jest.


Hoće li SDP-ovci sada posegnuti za istim argumentom? Činjenica je da je DORH ostavio dojam da se trgnuo iz zimskog sna. Najprije optužnica protiv vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, potom nova na njegov račun zbog novca za ljetovanje vukovarske djece.

S Lovrić Merzel slična priča. Iako se dugo špekulira da ima 'putra na glavi', o čemu su njezini politički oponenti odavno govorili, slučaj se pokrenuo s mjesta nakon što je zviždačica Jasmina Jovev istupila javno.
Slučaj je ekspresno oduzet Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku i prebačen u Zagreb te nije dugo trebalo do podizanja optužnice. Nakon očito novih spoznaja istražitelja, sisačko-moslavačka županica je noćas i uhićena.

Iako su procesi protiv nekad vodećih HDZ-ovaca poodmakli, a pale su i presude, Bajiću nakon Sabe i Lovrić Merzel nitko neće moći prigovoriti da je štedio SDP-ovce. Barem na samom kraju svoga mandata. Pravi labuđi pjev tri tjedna prije odlaska s dužnosti.