izmjene u parlamentu

Kuščević se vraća u saborske klupe, iz Sabora odlazi Sanja Putica

09.07.2019 u 10:57

Bionic
Reading

Dok se još uvijek traga za novim ministrom uprave, spremaju se i izmjene u HDZ-ovim saborskim klupama

Nakon što je Lovro Kuščević jučer najavio da se vraća u saborske klupe, Sabor će, barem prema dosadašnjim informacijama, morati napustiti njegova zamjena.

Radi se o Sanji Putici, Dubrovkinja koja se u istaknutim redovima HDZ-a pojavila u vrijeme Tomislava Karamarka. Jedno vrijeme je bila i pomoćnica ministra znanosti i obrazovanja, no u saborske klupe vratila se 2017. Naime, nakon što je na lokalnim izborima u Dubrovniku gradonačelnik postao Mato Franković, koji je bio inicijalna zamjena Kuščevića, HDZ više nije imao koga poslati za zamjenu, te je morao povući Puticu s funkcije u ministarstvu.

Još nije poznato gdje će Putica nakon odlaska iz Sabora. 'To je u nadležnosti predsjednika Vlade. U njegovoj nadležnosti je da odlučuje o kadrovskim pitanjima', poručio je predsjednik HDZ-ovog kluba Branko Bačić upitan ima li stranka neke planove za Puticu.

S obzirom da je Bačić najavio da bi Sabor već u petak trebao glasati o novom ministru uprave, očekuje se da se do kraja tjedna riješi i situacija izmjene u saborskim klupama.

  • +13
Sanja Putica Izvor: Pixsell / Autor: mintaža: M. Maras/tportal