PROZIVKA HASANBEGOVIĆA

Kuščević: Na prosvjedu u Vukovaru pokušat će poentirati populisti

20.09.2018 u 18:41

Bionic
Reading

Ministar uprave Lovro Kuščević u četvrtak je odbacio tumačenja da je najavljeni prosvjed u Vukovaru indirektni prosvjed protiv Vlade, no nije isključio mogućnost da će ga pokušati instrumentalizirati populisti, kako je nazvao Zlatka Hasanbegovića i Brunu Esih (Neovisni za Hrvatsku)

"I branitelji su rekli da prosvjed nije protiv Vlade, a nešto sitno bi mogli pokušati poentirati populisti koji sebe nazivaju desnicom. Oni bi mogli pokušati dovesti taj prosvjed u vezu s Vladom. Mislim da neće u tome uspjeti", ocijenio je Kuščević uoči sjednice Vlade upitan za prosvjed u Vukovaru koji je zbog neprocesuiranja ratnih zločina za 13. listopada najavio gradonačelnik Ivan Penava (HDZ), a podržale su ga i neke udruge proizašle iz Domovinskog rata.

"Razumijem vapaje Vukovara, ali mislim da prosvjed nije način i da se stvari ne rješavaju na ulici, nego u institucijama", rekao je Kuščević.

"Naravno da nisu hrvatski branitelji protiv Vlade, naravno da nisu hrvatski građani protiv Vlade, nego svi želimo da se procesuiraju ratni zločini, a sasvim sigurno nekakvi populisti, koji sebe nazivaju desnima, a njihova je ideologija populizam, poput primjerice Hasanbegovića i Esih, nastojat će to instrumentalizirati i dovesti u vezu s Vladom", rekao je ministar uprave.

Ne vidi ni razlog za otkazivanje sportskih igara invalida Domovinskog rata koje se održavaju od 12. do 14. listopada, što znači da će u subotu 13. listopada, na dan prosvjeda, u Vukovaru biti ratni invalidi iz cijele Hrvatske.

"Ne vidim zašto bi se te igre otkazale, ranije su dogovorene, mislim da se trebaju održati", rekao je.

  • +25
Sva lica Lovre Kuščevića Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Na pitanje jesu li populisti HDZ-ovi zastupnici koji podržavaju taj prosvjed, kao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ), Kuščević je odgovorio kako u Hrvatskoj postoji jedna desnica, a to je - HDZ.

Populisti  samo glume da su hrvatska desnica kako bi ukrali glasove HDZ-u, zaključio je Kuščević.