izbori

Kuščević: HDZ će imati pobjedničku listu za Europski parlament

05.04.2019 u 15:54

Bionic
Reading

Politički tajnik HDZ-a i ministar uprave Lovro Kuščević nije želio u petak, uoči početka sjednice Predsjedništva HDZ-a ,iznositi imena koja će se naći na stranačkoj izbornoj listi za Europski parlament, tek kratko poručivši da će to biti pobjednička lista

'Bit će pobjednička lista. Ja znam sastav liste (za europske izbore), ali nisam ovlašten da vam to prenesem', izjavio je Kuščević novinarima.

Nije konkretno odgovorio ni na novinarski upit je li ga aktualna europarlamentarka Marijana Petir kontaktirala kako bi se učlanila u HDZ te hoće li se ona naći na HDZ-ovoj izbornoj listi.

Bilo je nekih razgovora s Petir, pustimo da se lista potvrdi pa će se znati

'Bilo je nekakvih razgovora, međutim pustimo da lista danas bude potvrđena na stranačkim tijelima pa ćete onda znati', poručio je.

Kuščević je pojasnio da će HDZ-ovom kampanjom dominirati teme vezane za bolje povlačenje novca iz EU fondova, ulazak Hrvatske u schengenski prostor, uvođenje eura te bolja prezentacija nacionalnih interesa i borba za njih u Europskom parlamentu.

Upitan koliko njegovo ministarstvo ima službenih automobila odgovorio je je da ih ima šest. Poručio je kako ministarstvo posebnu brigu vodi o racionalnom korištenju proračunskih sredstava te, osim službenih automobila, koriste usluge taksi prijevoza koje koriste njihovi službenici i dužnosnici.

Inače, zbog produljenog rada Sabora sjednica HDZ-ova Predsjedništva, koja je trebala početi u 15 sati, pomaknuta je za 16,30 sati. Također, pomaknute su i satnice sjednica Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora.

Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković ranije je danas, ne otkrivajući detalje, najavio da će poslijepodne stranačka tijela (Predsjedništvo, Nacionalno vijeće i Središnji odbor) utvrditi stranačku listu za izbore za Europski parlament, kao i izborni program i strategiju za izbore.

O imenima kandidata na listi nije htio govoriti, samo je najavio da HDZ na izbore izlazi samostalno. 'Idemo sami na izbore i siguran sam da ćemo ostvariti pobjednički rezultat'.

Na nagađanja da će na listi biti netko tko je u zadnji trenutak uskočio u HDZ-u, pri čemu se aludiralo na aktualnu europarlamentarku, bivšu HSS-ovku Marijanu Petir, Jandroković je pozvao na strpljenje, rekavši da će sve biti poznato do kraja dana.