POLITIČKA KORUPCIJA

Kupovanjem Glasnovića Plenković je učinio štetu Hrvatskoj od dvije milijarde kuna

07.05.2017 u 11:29

Bionic
Reading

Hrvatska narodna stranka (HNS) u priopćenju za medije navela je da je kupovina glasa Željka Glasnovića politička korupcija koja će hrvatske građane koštati milijardu do dvije kuna koje Hrvatska nema

'Prošlotjedna Vladina predstava u Saboru hrvatske će građane koštati milijardu do dvije kuna. Toliko, naime, vrijedi ugovor koji je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potpisao sa zastupnikom Željkom Glasnovićem.

Radi se o besramnoj političkoj trgovini na koju kao odgovorna liberalna stranka moramo reagirati, a trebale bi reagirati i mjerodavne institucije', navodi HNS.

Podsjećaju da je nekadašnji gradonačelnik Vukovara Željko Sabo kažnjen je s osam mjeseci zatvora jer je u tajno snimljenom razgovoru obećao 30.000 kuna.

'Da bilo koji gradonačelnik potpiše ovakav ugovor odmah bi bio uhićen zbog prekoračenja položaja i ovlasti, jer je obećao nešto čega nema u proračunu.

Da bilo koji ministar ovako nešto potpiše odmah bi bio kazneno progonjen zbog toga što je napravio štetu državi i, naravno, nema osigurana sredstva u proračunu.

Zakoni su jasni – i sama namjera je kazneno djelo, bez obzira na to što radnja nije izvršena.

Ovo nije samo politička trgovina, ovo je politička korupcija. Kupnjom jednog presudnog glasa učinjena je direktna šteta Hrvatskoj. Ovaj glas košta milijardu do dvije kuna', smatraju u HNS- u i dodaju da za obećani i potpisani novac nema odluke ni Vlade, ni Sabora i nije u proračunu.