MIKROFON U STRAŽNJICU

Vulgarni ispad razjarenog Glasnovića osudili RTL i HND

05.05.2017 u 17:26

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Željko Glasnović burno je reagirao na pitanje RTL-ova reportera Ivana Skorina je li promijenio mišljenje pa se našao na istoj listi sa zastupnikom SDSS-a Miloradom Pupovcem. 'Molim?! Kako bi ti volio da ja uzmem taj mikrofon i tebi stavim u stražnjicu? Je l' bi to volio?' upitao je Glasnović Skorina

Novinar ga je upitao zar ga je to tako razljutilo, a Glasnović je, prečuvši to pitanje, rekao da on 'nije ni na kakvoj listi, ni s kim'. 'I nemojte to, taj RTL, samo zabava, ja sam potpisao gore, za Hrvatsko vijeće obrane, za hrvatsku dijasporu', ustvrdio je Glasnović.

Na licu mjesta našao se i SDP-ov zastupnik Gordan Maras, koji je dodatno isprovocirao Glasnovića: 'Generale, kako su te slomili?'

'Nisu nikog slomili. Idi tamo, sjedi pod slikom Tite tamo gore, gdje ti je mjesto. Ja predstavljam, ne ove moralne nakaze ovdje, ja nisam politička prostitutka, ovo meni nije zabava. O ovome ovisi budućnost hrvatskog naroda u BiH i hrvatske dijaspore', naveo je Glasnović. Video možete pogledati ovdje.  

Na neprimjerenu izjavu reagirao je i RTL, oštro osudivši 'vulgarni ispad i verbalni napad nezavisnog saborskog zastupnika Željka Glasnovića na novinara redakcije Informativnog programa RTL-a Ivana Skorina'.

'Reakcija zastupnika Glasnovića na novinarsko pitanje je neprimjerena, a njegovo ponašanje nedostojno jednog predstavnika građana u najvišem političkom tijelu. Ovaj događaj ukazuje na netrpeljivost koju Željko Glasnović pokazuje prema novinarima, ali i RTL-u kao hrvatskoj nacionalnoj i komercijalnoj televiziji', poručili su s RTL-a.

Nakon RTL-a, napad na novinara osudio je i HND, čije priopćenje prenosimo u cijelosti. 

'Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje vulgarni ispad nezavisnog saborskog zastupnika Željka Glasnovića čija je žrtva ovaj puta bio novinar RTL-a Ivan Skorin.

Na posve legitimno i pristojnu molbu kolege Skorina da objasni kako se u podršci za predsjednika Hrvatskog sabora iz redova HDZ-a našao na istoj strani sa nekima o kojima stalno govori samo najgore, zastupnik Glasnović je novinaru uzvratio rečenicom: 'A kako bi vi da vam zabijem taj mikrofon u stražnjicu?'.

To je, uz samog kolegu Skorina, HND-u potvrdilo i nekoliko drugih saborskih izvjestitelja koji su tom incidentu svjedočili, a događaj je i snimljen.

Ovo je još jedan u nizu javnih napada zastupnika Glasnovića na novinare. Njegovi su vulgarni i ponižavajući ispadi upereni protiv novinara, nažalost, postali pravilo.

HND još jednom upozorava da je takvo ponašanje nedopustivo te poziva sve zastupnike u Hrvatskom saboru da se prema novinarima ponašaju pristojno i svoju saborsku dužnost obavljaju dostojanstveno.

Također očekujemo da zastupnici Hrvatskog sabora javno osude Glasnovićeve i sve slične uvrede upućene novinarima.    

Za Izvršni odbor HND-a:

Saša Leković, predsjednik'.