PAO I RECEPCIONAR HOTELA WESTIN

Kupleraj u Zagrebu: Za seks s manekenkom sto eura

23.12.2009 u 14:25

Bionic
Reading

U operativnoj akciji Dinamico, usmjerenoj na suzbijanje međunarodne prostitucije, zagrebačka je policija uhitila Slobodana Dubajića (55), kojega se sumnjiči da je tijekom 2008. i 2009. godine bogatoj klijenteli podvodio četiri hrvatske državljanke u dobi od 22, 27, 26 i 29 godina, dvije državljanke BiH starosti 23 i 24 godine te 23-godišnju srbijansku državljanku. Nijedna od njih dosad nije bila kažnjavana

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o iznimno atraktivnim djevojkama, među kojima su i manekenke, prisiljenima na prostituciju uz razna obećanja, a nije isključeno ni da su neke od njih otete. Dubajić, koji je rodom iz Bjelovara, ali dulje živi u Zagrebu, već je otprije poznat policiji zbog organiziranja mreže međunarodne prostitucije.

Sredinom srpnja 2007. godine bio je uhićen u metropoli, a njegov pomagač Lecijo Matešić (45) u Zadru jer je posredovao između Dubajića i talijanskih državljana dubljeg džepa kako bi im osigurao žensko društvo i zabavu na jahtama. Prema istom je načelu Dubajić i ovaj put razvio svoj biznis, no sada su klijenti bili gosti koji su odsjedali u zagrebačkom hotelu Westin. Zbog toga je Dubajić ondje imao pomagača na recepciji, Ivana Šarića (40), piše Večernji.hr.

On je pak, utvrđeno je kriminalističkom obradom, u više navrata stupao u kontakt s gostima hotela koji su tražili pružanje seksualnih usluga. Recepcionar bi tada nazvao Dubajića, koji bi u hotel dovozio djevojke, a posredniku za njegovu 'uslugu' platio 50 eura.

Mimo gostiju hotela, utvrđeno je obradom, Dubajić je pronalazio klijente i na temelju svojih poznanstava, prijateljskih i poslovnih veza te preporuka osoba kojima su djevojke ranije pružale seksualne usluge. Među klijentima se spominju imena iz zagrebačkog jet-seta, sportaši i biznismeni.

Dubajić je svojim automobilom djevojke razvozio s njihovih adresa na unaprijed dogovorena mjesta, na kojima su one seksualno zadovoljavale mušterije. Zaradu su makro i djevojke dijelili popola, a cijena jednosatnih seksualnih usluga iznosila je stotinu eura, dok su klijenti za cijelu noć s nekom od djevojaka morali platiti 600 eura.

Policija procjenjuje da je zagrebački svodnik tijekom dvije godine bavljenja međunarodnom prostitucijom došao do 1,8 milijuna kuna protupravno stečene imovinske koristi, što je utvrđeno praćenjem njegove korespondencije i prometa na računu.

Tijekom kriminalističke obrade policija je pretražila više osoba, stanova, prostorija i osobnih automobila te je tom prilikom pronađeno više mobitela, SIM kartica i prijenosnih računala i razna korespondencija. Dvojica osumnjičenika u noći na utorak uz kaznenu prijavu prepraćena su istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Dan prije ispitane su i dvije djevojke, strane državljanke, kojima je dežurni sudac Prekršajnog suda, kamo su prvo odvedene, odredio izgon iz Hrvatske. Dok će organizator međunarodne prostitucije i njegov pomagač kazneno odgovarati, one kojima su djevojke pružale ove u nas ilegalne usluge neće, prema postojećim zakonima, stići nikakve sankcije.

U hotelu Westin danas nisu mogli komentirati uhićenje svog recepcionara koji je sudjelovao u organiziranju prostitucije jer, kazali su, o tome ih policija, kao ni o njegovim kriminalnim aktivnostima, još nije službeno obavijestila.

Dodali su da njegov postupak osuđuju. Tvrde da je jasno, dokaže li mu se na sudu da je kriv, da će biti adekvatno sankcioniran. Bude li policija zatražila bilo kakvu suradnju hotela u istrazi, kažu da će stajati na raspolaganju.