POMOĆ VUKOVARSKIM LEPTIRIĆIMA

Kupite lampion i donirajte kunu za vukovarsku djecu!

08.11.2013 u 17:54

Bionic
Reading

I ove godine Hrvatskom će svijetliti Vukovarski lampion - lampion u obliku vukovarskog vodotornja. Vu Lux obrt iz Vukovara, u zajedničkom projektu s Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju – Vukovarskim leptirićima - šalje Vukovarski lampion diljem Hrvatske. Od njegove prodaje, dio sredstava će se donirati Leptirićima

Vukovarske teške priče, podsjećaju u Vu Lux obrtu, prisjećamo se svake godine 18. studenoga. Tada se diljem Hrvatske pale lampioni, pa i oni vukovarski kojima na podnožju piše 'Zapamtite Vukovar'. 'Međutim pamtiti nije dovoljno za Vukovarce koji i 22 godine nakon, žive bogati, ali samo ponosom. Pored ruku prijateljstava, sjećanja i posjeta na taj dan, Vukovar nastavlja živjeti i ostala teška 364 dana godine. Na razmišljanje kome pomoći ove godine, nije bilo teško naći odgovor. Vukovarski leptirići su oni koji najviše trebaju našu pomoć, djeca koja su u potpunosti oslonjena na sposobnost i financijsku mogućnost svojih roditelja', kažu u Vu Luxu.

No svoju priču imaju i Vukovarski leptirići.

'Počeli su tužni dani za sve Vukovarce. Svatko svoju tužnu priču vuče kao breme. Tugujemo i prisjećamo se prošlosti, ali isto tako tužno gledamo i u budućnost. Vukovar je grad siromašnih i nezaposlenih. Rat je na svima ostavio trag. U Vukovaru je sve više bolesne djece, s poteškoćama u razvoju, marginalizirane, bez sustavne podrške i pomoći. To je i osnovni razlog osnivanja Udruge djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići. Svaki taj maleni, nježni 'leptirić' zaslužuje i ima pravo na kvalitetniji život i sretnije djetinjstvo. Sve se to može postići uz mnogo rada, kvalitetnu i kontinuiranu rehabilitaciju, za koju se moramo pobrinuti sami. Danas, više nego ikada prije trebaju vas! Grad nisu ulice, lijepe šetnjice, parkovi i drvoredi, grad - to smo mi!', kaže Viktorija Matin, predsjednica Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju.

Ukoliko kupite Vukovarski lampion, i vi ćete donirati jednu kunu za Vukovarske leptiriće. Ove godine krenulo se s distribucijom prema trgovačkim centrima. Tako se osim direktnom narudžbom od proizvođača Vu Luxa lampion može kupiti i u prodavaonicama Bose, Veleprometa i Vinkoproma, a u narednoj godini, nadaju se u Vu Luxu, i na policama trgovačkih centara diljem Hrvatske.

Više o Vukovarskim leptirićima pročitajte OVDJE.