ŠTO ĆE REĆI TORCIDA?

Kukoč: Da me Hajduk odbacio, išao bih u Dinamo

12.10.2011 u 10:02

Bionic
Reading

Trebao je postati još jedan u nizu promašaja stručnog stožera bijelih, no spletom okolnosti danas je jedan od nositelja Hajdukove igre

Tonći Kukoč (21) zahvaljuje nebesima što je na Poljud u ljeto došao bugarski stručnjak Krasimir Balakov. I upravo njega označava kao 'krivca' za svoju igračku eksploziju.

Kako to da drugi treneri nisu vidjeli što imaju u svom dvorištu?

'Špaco (Stanko Poklepović, nap. a.) dobar je čovjek i trener, ali nisam bio u njegovim vizijama. Nemam ga što kriviti, no bio bih sretan da mi je dao priliku. Vučević me, pak, poslao na posudbu. Zbog tih trenera drago mi je što sam uspio!'

Balakova se doživljava kao maloga diktatora, a igrači mu nakon golova trče u zagrljaj. Čime vas je osvojio?

'Na tom se čovjeku odmah vidi da je vođa i da je bio velik igrač. Drukčiji je od svih domaćih trenera, uveo je strašan red, rad i disciplinu. Igračima to odgovara'.

Mislite li da biste uspjeli da nije došao Balakov?

'Imao sam veliku sreću, jer da je Hajduk preuzeo neki hrvatski trener, vjerojatno mu ne bih bio u planovima'.

Nakon posudbe Istri, Mosoru, H. dragovoljcu, jeste li ikad požalili što vas Hajduk nije pustio u ruski Saturn?

'Sve se događa s razlogom! U Rusiji sam dobio ugovor nakon sedam dana, a u Hajduku sam ga čekao šest mjeseci. Najzaslužniji je za moj ostanak u Hajduku tadašnji predsjednik kluba Mate Peroš. Što se posudbi tiče, svi misle da ih klub šalje na posudbu jer ih ne želi. No svi to moraju proći'.

Koliko ima istine u tome da vas je Zdravko Mamić, u vrijeme dok ste bili u Dragovoljcu (proljeće 2011.), želio dovesti u Dinamo?

'Dinamovi skauti pratili su me u tri utakmice u Dragovoljcu i Mamić me htio dovesti, ali Hajduk je obećao da će mi dati šansu', kazao je Kukoč.

Nemate ništa protiv toga da jednom zaigrate u Dinamu?

'Nemam, i Dinamo je hrvatski klub. Živim za Hajduk, ali da mi u Poljudu nisu dali šansu, išao bih tamo gdje bih je dobio, pa i u Dinamo'.

Jeste li spremni preuzeti glavni teret u reprezentaciji i Hajduku?

'Iako sam relativno mlad, spreman sam preuzeti vodeću ulogu. Samo mi smeta što nas se, primjerice, u reprezentaciji unaprijed otpisuje. Reprezentacija je snažna i kvalitetna!'