sporni kvadrati

Kujundžić u sve većim problemima: Muljao oko još jedne nekretnine u rodnom kraju, njegovi rođaci napali novinarku

24.01.2020 u 09:31

Bionic
Reading

Novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić napali su mještani u Ivanbegovini, u koju je otišla provjeriti podatke iz imovinske kartice ministra zdravstva Milana Kujundžića vezano uz nekretninu koju ondje posjeduje

Ministar zdravstva Milan Kujundžić vlasnik je kuće u rodnoj Ivanbegovini, a koja prema podacima iz njegove imovinske kartice ima ravno 100 kvadrata i nema okućnicu. Slobodna Dalmacija navodi da u zemljišnim knjigama piše da je kuća velika 184 kvadrata, a parcela na kojoj se nalazi, također ministrova, broji 1016 kvadrata.

Dakle ministar Kujundžić, uz sve ostale nekretninske afere, u imovinskoj kartici zaboravio je spomenuti nemalo zemljište, dok je za kuću naveo skoro upola manju kvadraturu. Napisao je također da je njena vrijednost mizernih 533 eura po kvadratu. Manje od uobičajene građevinske cijene rohbaua, piše Slobodna Dalmacija.

Do Kujundžićeve kuće gradi se još jedna nekretnina. Mještani koji na njoj rade, ministrovi rođaci, kako su se predstavili, željeli su zabraniti snimanje.

'Ne'š ode snimat! Ko ti je da dozvolu, odakle ti nalog, ova je cesta od ministra, makni auto odavde! Miči se! Miči se!' urlao je jedan od njih, nasrtao i unosio se novinarki u lice. Tvrdili su da je zemljište Milanovo, da je Milan gazda kuće i da Milan ne želi novinare oko nje, piše Slobodna te su uz tekst priložene i snimke.

Policija uhitila Kujundžićeve 'rođake', slijede im kaznene prijave zbog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari

Incident u Ivanbegovini u svom je redovnom dnevnom priopćenju u petak potvrdila i splitsko-dalmatinska policija.

'Jučer oko 11 sati u Ivanbegovini četiri muškarca su verbalno napala žensku osobu, a nakon toga okružile osobno vozilo u koje je ušla kako bi se od njih sklonila. Dok se osoba nalazila u vozilu, pokušavajući krenuti vozilom s mjesta događaja, muškarci su joj zapriječili odlazak i tom prilikom oštetili vozilo. Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izišli na teren, uhitili četiri osobe u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina. Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega će danas protiv njih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari', piše u priopćenju policije u petak.

Tad su došli i ostali radnici, njih četiri, pet, i uz dernjavu su tražili da se pomakne jer je to cesta njihova Milana. Okružili su je, a ona je potom pobjegla u svoj automobil koji su također okružili i tijelima joj prepriječili put.

'Vikali su, derali se, urlali, ljuljali automobil naslanjajući se na njega. Htjela sam pobjeći, otići. Vikala sam im da se maknu, spustila sam prozor i derala se da me puste na miru da odem. Nisu htjeli', opisala je situaciju u kojoj se našla.

Pozvala je urednika koji je nazvao policiju, a od okupljenih je čula kako zovu Milana. Cijela je situacija trajala oko pola sata, sve dok nije stigla policija.

Sve je završilo prijavom zbog protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari.