GLINA

Kuhinjskim nožem ubila nevjenčanog supruga

14.11.2010 u 10:41

Bionic
Reading

U Glini je policija sinoć uhitila 44-godišnju ženu iz tog grada zbog osnovane sumnje da je 11. studenoga ubodom nožem ubila 56-godišnjeg nevjenčanog supruga Željka Badovinca, profesora latinskog jezika i etike u glinskoj Srednjoj školi, autora više knjiga o povijesti Gline i osnivača lokalnog atletskog i rukometnog kluba

Policijska uprava sisačko-moslavačka priopćila je da će uhićena žena danas biti privedena istražnom sucu Županijskog suda u Sisku uz kaznenu prijavu za kazneno djelo ubojstva.

Profesor Badovinac umro je u noći 11. studenoga u kolima hitne medicinske pomoći na putu od njegove obiteljske kuće do bolnice u Sisku, od smrtonosne ubodne rane.

Kako se doznaje, nevjenčana supruga, s kojom je živio u obiteljskoj kući u središtu Gline, koju je naslijedio od majke, tvrdila je da je njezin nevjenčani suprug pod utjecajem alkohola pao na staklena kuhinjska vrata i porezao se na staklo. U trenutku kada se to dogodilo, u kući su se nalazila i dva njezina sina iz prijašnjih brakova. Nevjenčana supruga priznala je ubojstvo nakon što nije prošla poligraf.

Badovinac je autor više knjiga o povijesti Gline i njegove rodne župe i mjesta Maja kod Gline, a bio je i suradnik novina, među njima i 'Novog Sisačkog tjednika'.