ISPOVIJEST VOZAČA AUTOBUSA

Kriv sam, imao sam mobitele, ali nisam vozio 130 nego 95 km/h

Bionic
Reading

Branko Gujinović najstariji je vozač autobusa makarskog Prometa. Do starosne mirovine nedostaju mu dva mjeseca, a prošlog tjedna napravio je nedopustiv gaf i završio u novinama. A fotografija iz novina zajedno s upozorenjem u kojem stoji ‘Sljedeći vozač koji se zatekne u ovom ili sličnom prometnom prekršaju, biti kažnjen raskidom ugovora o radu', postavljeno je na ulazu u tvrtku Promet Makaraska.

Slobodna Dalmacija je, podsjetimo objavila njegove fotografije kako na Dalmatini laktovima pridržava volan dok ruke koristi za tipkanje na dva mobitela uz dodatak u naslovu da je vozio 130 na sat.

'Napravio sam grešku i ne bježim od toga. Kriv sam što sam uzeo mobitel, pogotovo dva. To je istina, i to nije u redu, ni od mene kao vozača, ni u ime firme koju predstavljam. Ali, tvrdim da je sve ovo drugo laž. Imam tahograf koji pokazuje da nisam vozio više od 95 kilometara na sat, i tvrdim da nije istina da me itko od putnika upozorio na korištenje mobitela, kazao je Gujinović za Makarsku kroniku

Kaže da se ne sjeća što ga je nagnalo na kršenje pravila koja zabranjuju korištenje mobitela, uz napomenu da je korištenje istog dozvoljeno uz slušalice.

'Ne znam, ne mogu se sjetiti, ali nisam pisao poruku nego je nekome trebao broj i ja sam ga očito tražio u drugom mobitelu. Ali, ni je to moglo trajati onoliko koliko su napisali. Ponavljam, ne mogu demantirati istinu, ni činjenicu da to nikako nije u redu, ali me povrijedila reakcija gazde i kako se sve to dalje odvijalo, ističe Gujinović.

Napominje da cijelu vozačku karijeru nije imao nijedan udes ili gaf.

'Žao mi je što odlazim s mrljom, a cijelu vozačku karijeru nisam imao nikakav udes, niti sam ikad, ma koliko mi težak dan bio, uvrijedio putnika. I kada nisam imao obvezu, branio sam ugled firme, i nisam od bio ni je dan radni nalog.

Zato mi je žao zbog uvreda koje je novinaru Slobodne izrekao gazda Jujnović, a i zbog to ga što me nije prethodno nazvao da me bar pita što se dogodilo. Na kraju sam prikazan kao nekakav razbojnik, mišljenja je Gujinović.

Kaže da još uvi jek ne zna slijedi li mu otkaz, no na osnovi najava, to pretpostavlja.

'Što se tiče onih najava da će me staviti u lokalni autobus kako bi me svi vidjeli, ja na to ne ću pristati. Cijeli sam svoj radni vijek nastojao bi ti profesionalan, i neću da me se sa da stavlja na tu liniju kao kažnjenika, iako ne poričem da sam napravio grešku zbog ko je sam se gazdi i ispričao, zaključio je Gujinović kojeg za razliku od vlasnika tvrtke podržavaju kolege vozači iz Prometa.