SINDIKAT PLAVACA UPOZORAVA

'Kritiziranjem se narušava ugled policije'

19.05.2010 u 16:19

Bionic
Reading

Sindikat policije Hrvatske u današnjem je priopćenju najoštrije osudio praksu da se policija izlaže kritici u svakoj situaciji u kojoj koristi svoje ovlasti što se, po njihovim tvrdnjama, često događa u posljednje vrijeme

Napominju kako su policijske ovlasti jasno propisane Zakonom, a sva eventualna prekoračenja ovlasti u svojim redovima, policija sankcionira.

Po njihovoj ocjeni, takvim se kritiziranjem pokušava narušiti ugled i povjerenje policije u javnosti.

Sindikalci poručuju kako neće prihvatiti teze da huligani, navijači, pijani maturanti, i drugi imaju pravo kršiti zakone, napadati policajce, tući se, remetiti javni red i mir, samo zbog toga što su pripadnici određene grupe ili to rade na određenim mjestu.

Pozivaju sve policijske službenike da, kao i do sada, nastave profesionalno obavljati svoj posao, poštivajući sve zakone te pritom koristeći sve svoje policijske ovlasti.

One koji otvoreno podržavaju i daju potporu te opravdavaju takve nasilnike i napadaju policiju, pozivaju da osnuju svoju stranku, kandidiraju se na izborima, osvoje većinu, te da tada ukinu policiju i dozvole tučnjave, kriminal, nasilje i opću anarhiju.

Iz Sindikata policije poručuju kako policijski službenici u takvoj državi ne žele živjeti, već žele živjeti u državi vladavine prava, mirnoj i prosperitetnoj državi koja prema svim svojim građanima postupa na jednak način i kad ih treba zaštiti i kada ih treba kazniti.