ZAŠTIĆENI SVJEDOK

'Krešo' nije došao svjedočiti protiv Svilana

21.01.2013 u 15:57

Bionic
Reading

Zaštićeni svjedok pod pseudonimom Krešo koji je, po pisanju medija, u istrazi teško teretio Sinišu Svilana nije se, zbog bolesti, danas pojavio na zagrebačkome Županijskom sudu pa nije održano današnje ročište u nastavku suđenja bivšem direktoru programa Nove TV optuženom za korupciju.

Svjedok, čiji identitet USKOK štiti, nije došao na raspravu, a sudu je javio da ne može doći zbog bolesti pa je nastavak suđenja odgođen za sutra kada bi, po prijašnjem rasporedu, trebala svjedočiti Svilanova supruga Silvana Mustapić koja se radila na projektima producentske kuće Core medije, čiji je vlasnik Vladimir Šelebaj Sellieri, po optužnici, podmićivao Svilana kako bi se na Novoj TV emitirale emisije Core medije.

Šelebaj je na posljednjem ročištu posvjedočio da je 2004., po nalogu tadašnje supruge Dijane Čuljak, zaposlio Svilanovu tadašnju djevojku Silvu Mustapić koja je navodno 'na crno' dobivala po tisuću eura na mjesec.

Svilanov branitelj Ljubo Pavasović Visković najavio je danas da će o iskazu zaštićenog svjedoka ovisiti hoće li za svjedoke zvati bivšeg ravnatelja HRT-a Vanju Sutlića i bivšu ravnateljicu HTV-a Mariju Nemčić

Po pisanju tiskovina, zaštićeni svjedok ispričao je istražiteljima da su od Core medije honorare 'opranog' novca primali neki političari, dužnosnici državnih tvrtaka, izdavači i kolumnisti zaposleni u tiskanim medijima, među kojima navodno i dvoje bivših čenika s HRT-a.

Osim njegova identiteta, nije poznato ni zašto je 'Kreši' dodijeljen status zaštićenog svjedoka.

Svilanu se sudi zbog optužbe da je od kraja 2004. do kraja 2007. od Šelebaja primio 262 tisuće eura mita u zamjenu za prikazivanje emisija 'Jedan na jedan', 'U sridu' i 'Istraga', pri čemu je za svaku emisiju od Šelebaja navodno dobivao po tisuću eura.