predsjednik hlk-a

Krešimiru Luetiću ukraden identitet, pojavljuje se u lažnim oglasima za čudotovorni pripravak

18.01.2023 u 18:54

Bionic
Reading

Hrvatska liječnička komora upozorava građane na lažne oglase o tzv. ljekovitim proizvodima, a navode da se prevaranti koriste i fotografijom i imenom predsjednika HLK-a Krešimira Luetića

'Hrvatska liječnička komora upozorava građane na učestalu pojavu lažnih i netočnih oglasa o tzv. ljekovitim proizvodima, pripravcima i metodama. U takvim oglasima i tekstovima se često pojavljuju izmišljene izjave ili intervjui stvarnih liječnika, a posljednji takav primjer je oglas za pripravak koji 'čisti krvne žile', a u kojem se nedopušteno koristi fotografija i ime predsjednika HLK-a doc. dr. sc. Krešimira Luetića', napisali su iz Hrvatske liječnike komore, piše N1.

Dodaju kako HLK ne podržava niti reklamira bilo kakav pripravak, a doktor Luetić nije dao dozvolu za korištenje njegova imena i fotografije za bilo koje oglašavanje. 'Stoga se ovdje radi o svojevrsnoj krađi identiteta i lažnom oglašavanju te zloupotrebi institucije HLK-a kao i imena i ugleda njezinog predsjednika', napisali su.

O ovom slučaju se oglasio i sam Krešimir Luetić. 'Ovdje se radi o neistinitom oglašavanju i eklatantnoj krađi identiteta. Prijavio sam ovu zloupotrebu MUP-u. Pored toga, nužno je upozoriti građane, da takvi proizvodi često sadržavaju toksične tvari koje mogu ozbiljno naštetiti zdravlju osobe koja bi ih uzela', rekao je Luetić.