humanost na djelu

Krenuo iz Poljske biciklom: Marcin će vidjeti Plitvice i Jadran prije nego oslijepi

10.07.2018 u 13:10

Bionic
Reading

Užario se telefon Zagrepčanki Anamariji T. koja je u manje od 24 sata uspjela ispuniti želju poljskom biciklistu Marcinu (na hrvatskom Martin) da vidi Jadransko more prije nego potpuno oslijepi. Ovaj 38-godišnjak prije dva tjedna zaputio se prema Novom Vinodolskom i to na biciklu - iz Poljske. Nije više mogao čekati jer mu s dioptrijom minus 28 i progresivnom bolesti prijeti potpuno slijepilo

Sudbina poljskog biciklista Martina, Zagrepčanku Anamariju T. nije ostavila ravnodušnom. Njezin šogor ovoga 38-godišnjaka zatekao je na Glavnom kolodvoru. Marcin, što se na hrvatskom čita Martin, put Novog Vinodolskog krenuo je biciklom prije dva tjedna. Jedina mu je želja bila vidjeti Jadransko more prije nego - potpuno oslijepi!

Riječ je o čovjeku s dioptrijom minus 28 te progresivnom bolešću zbog kojega Martinu uskoro prijeti potpuno slijepilo. No, toliko je siromašan, napisala je Anamarija, da nije imao novca za autobus ili vlak pa se svugdje vozi biciklom i to najsporednijim putevima kako ne bi nastradao u prometu zbog slabovidnosti.

Zajedno sa svojim šogorom, Zagrepčanka Anamarija odlučila je 'uzeti stvari u svoje ruke' te pomoći Marcinu da brže i lakše, autobusom dođe do mora.

Martinova želja je bila i posjet Plitvicama, ali kada je čuo da ulaznica košta 250 kuna, od toga je odustao.

Anamarijina objava na Facebooku u manje od 24 sata podijeljena je više od 400 puta, a Martinu je pomogla u ispunjenju njegove životne želje. Posjetit će Plitvička jezera i vidjet će Jadransko more.