prekršena politika

Kremlj: Uklanjanje njemačkih kanala ruskog RT-a s YouTubea je cenzura

29.09.2021 u 13:21

Bionic
Reading

Kremlj je u srijedu odluku YouTubea o uklanjanju njemačkih kanala ruskog državnog medija RT-a nazvao kršenjem ruskog zakona i cenzurom

YouTube je u utorak objavio da su RT-ovi kanali prekršili politiku te platforme o širenju dezinformacija o covidu-19, a rusko ministarstvo vanjskih poslova kasnije je u priopćenju opisalo taj potez kao "neviđenu informacijsku agresiju".

Državni regulator komunikacija Roskomnadzor objavio je u srijedu da je pisao Googleu i zatražio ukidanje ograničenja te upozorio da bi Rusija u protivnom mogla nastojati djelomično ili potpuno ograničiti pristup YouTubeu.

Njemačka vlada nije bila uključena u blokiranje RT-ovih kanala na njemačkom jeziku na YouTubeu, rekao je njezin glasnogovornik.

"To je odluka YouTubea, koja se temelji na pravilima YouTubea, to nije mjera (koju je poduzela) njemačka vlada ili druge službene organizacije", rekao je Steffen Seibert novinarima u srijedu.

Rusija je zaprijetila da će blokirati YouTube nakon što su RT-ovi kanali na njemačkom jeziku obrisani zbog širenja dezinformacija o covidu-19. Moskva je dodala da razmatra moguću odmazdu protiv njemačkih medija.