TRANSPARENTNI KANDIDAT

Kregar će za kampanju potrošiti 1,6 milijuna kuna

14.04.2009 u 14:33

Bionic
Reading

Josip Kregar, kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, planira u kampanji za lokalne izbore potrošiti milijun i 645 tisuća kuna. Velik dio tih sredstava odnosi se na volonterski rad djelatnika u kampanji, a prave donacije u novcu tek se očekuju, stoji u detaljnom proračunu kampanje do zaključno 10. travnja 2009.

U izvješću na Kregar.org objavljeno je da je dosad primljeno nešto više od 160.000 kuna, iako je planirano više od milijun kuna donacija. Kako bi osigurao sredstva i prije nego što donacije pristignu, Kregar namjerava podignuti kredit od 155 tisuća kuna.

Detaljan popis donatora dostupan je na uvid nadležnim državnim tijelima i udrugama koje promatraju izbore. Iz Kregarova stožera najavili su da će cjelovit popis donatora biti objavljen najkasnije do 15. lipnja, odnosno nakon izbora, kako bi donatore zaštitili od pritisaka.

Kregar, koji se javno zalagao za transparentnost rada i financiranja političara, još će tri puta tijekom kampanje objaviti izvješća o ostvarenim i potrošenim sredstvima u kampanji.