PRIPREMITE TOPLIJU ODJEĆU

Kreću kiše i zahlađenje, a od petka i snijeg u Lici

03.10.2017 u 07:34

Bionic
Reading

Naoblačenje s kišom, pljuskovima, ponegdje i grmljavinom već prijepodne zahvatit će zapadne krajeve i sjeverni Jadran, a zatim će se do kraja dana proširiti na veći dio zemlje. Za kraj tjedna najavljen je snijeg

Oborine krajem dana i u noći mjestimice na sjevernom Jadranu i u gorju mogu biti obilnije.

Pretežno ili djelomice sunčano zadržat će se veći dio dana na istoku i jugu.

  • +5
Vremenska prognoza Izvor: Screenshot/DHMZ / Autor: DHMZ

Ujutro na kopnu ponegdje magla.

Zapuhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo, a u noći će na sjevernom dijelu zapuhati jaka, na udare i olujna bura.

  • +3
Kiša u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22, a na istoku i jugu do 24 Celzijevih stupnjeva, priopćio je Državni hidrometeorološki zavod.

Za srijedu je najavljeno u noći i ujutro umjereno i pretežno oblačno, još mjestimice s kišom, dok će od sredine dana biti uglavnom suho i bar djelomice sunčano. U Dalmaciji su kiša i pljuskovi s grmljavinom mogući tijekom cijelog dana. U unutrašnjsti vjetar slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu umjerena bura. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na Jadranu od 12 do 17, a najviša dnenva uglavnom između 19 i 24 °C, u gorju malo niža.

Prema aktualnim prognozama, potkraj tjedna najavljen je snijeg koji se od petka očekuje u Udbini i na Plitvičkim jezerima.