osijek

Kreće gradnja novog stadiona i trening kampa vrijednih 35 milijuna eura

30.07.2018 u 14:02

Bionic
Reading

Od ovog tjedna konačno kreće izgradnja najavljenog stadiona i trening-kampa Škole NK Osijek na Pampasu u vrijednosti od 35 milijuna eura. Radovi bi trebali završiti do 2020. godine

Ideja o izgradnji stadiona i trening-kampa rodila se prije 15 mjeseci, ali je bilo potrebno skupiti svu potrebnu dokumentaciju, piše Glas Slavonije.

NK Osijek morao je prići kroz zahtjevnih šumu hrvatskih zakona i birokracije, a početak radova malo je usporila i odluka da se na Pampasu uz kamp Škole NK Osijeka izgradi i novi stadion. Također, ideja je izazvala brojne špekulacija kako je to sve samo neostvarivi san. No, nakon prezenentacije Ivana Meštrovića, predsjednika Uprave NK Osijek u proljeću u kinu Urania, san se pretvorio u javu i projekt je zaživio.

'Ishodili smo napokon sve tri potrebne građevinske dozvole pa ćemo tijekom ovog tjedna početi s radovima. Prvo ćemo se morati posvetiti nasipavanju zemljišta koje moramo podignuti za jedan metar. Računamo kako će taj posao biti gotov do kraja ove godine, a nakon toga uslijedit će ostali radovi', rekao je Igor Galić, direktor NK Osijek, za Glas Slavonije.

Također je naveo kako su pronašli rješenje za pristupnu cestu, koja trenutno ne postoji, a potrebna je za dovoz materijala i strojeva te tako sada više ništa neće kočiti početak radova.

  • +6
NK Osijek UE Santa Coloma Europska liga Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović/PIXSELL

Prema obećanju predsjednika Ivana Meštrovića, građevinski radovi trebali bi biti završeni za 18 mjeseci, pa bi se prve utakmice NK Osijek mogle gledati na novom stadionu u jesenskom dijelu sezone 2020./2021. Stadion će imati 12 tisuća mjesta te popratne sadržaje poput wellness-a i ugostiteljskih objekata kako bi privukli ljude tijekom cijele godine.

Ime stadion za sada se još ne zna, ali činjenica je da ovaj projekt imati veliko značenje za NK Osijek te sam grad Osijek.