pampas 2020

Ovako će izgledati Osijekov stadion, najimpozantniji u Hrvatskoj!

19.04.2018 u 13:58

Bionic
Reading

Nogometni klub Osijek stao je na svoje noge. Klub se financijski konsolidirao, momčad je konkurentna, a uz mađarski kapital grad na Dravi dobit će i novi stadion

Nakon što je Osijek u srijedu senzacionalno pobijedio Dinamo usred Zagreba rezultatom 1:0, u četvrtak je predstavljen i novi nogometni kamp slavonskog prvoligaša.

Izgradnju stadiona financirat će sam klub uz veliku pomoć mađarske vlade, a trebao bi imati kapacitet od 12.000 natkrivenih mjesta.

  • +16
Dinamo - Osijek 0:1, 30. kolo HT Prve lige, 18.4.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Stadion će imati kompletno natkrivene tribine. A ići će se i korak dalje. Naime, utakmice će se moći gledati i iz kreveta, saune ili jacuzzija koji će također biti u sklopu stadiona, točnije lože na zapadnoj tribini. Zauzimat će 3500 kvadratnih metara, bit će na tri kata i imati parking od 150 mjesta za djelatnike i posjetitelje.

Kamp, čija se vrijednost izgradnje procjenjuje na oko 40 milijuna kuna, imat će klupski hotel, sedam grijanih terena, prostorije za igrače u kojima će provoditi slobodno vrijeme i još mnogo drugih popratnih sadržaja. Cijeli projekt trebao bi biti gotov krajem 2019. ili početkom 2020. godine.

'Ono što su generacije navijača i simpatizera NK Osijek dugo čekale konačno postaje stvarnost. Prestali smo sanjati, počinjemo živjeti', izjavio je na promociji ovog projekta predsjednik Osijeka Ivan Meštrović.

'Zahvaljujem im na tome, zahvaljujem mađarskom premijeru Viktoru Orbanu za donaciju, a dosad je već šest milijuna eura dao u razvoj sportske infrastrukture koja će biti slavonska tvornica nogometaša. Želimo stadion nabijen emocijama, strašću i ljubavi prema gradu. Cilj je da na stadion dolaze svi oni koji dosad nisu dolazili, pa čak i oni koje nogomet uopće ne zanima. Stadion mora biti simbol grada, mora biti nova razglednica i zato želimo promenadu od grada sve do stadiona', zaključio je Meštrović, prenosi SiB.hr.