ZAGORSKI PROBLEMI

Cirkus u Stubičkim toplicama; župan Kolar ne odustaje od svog kandidata za ravnatelja: 'Ako ga Upravno vijeće ne podrži, promijenit ćemo članicu'

14.04.2021 u 13:37

Bionic
Reading

Unatoč tome što je Upravno vijeće Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim toplicama odbilo kandidaturu Tomislava Jadana, župan Željko Kolar ne odustaje od njegova imenovanja

Jadan, koji je sada ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo, svoju je prijavu osobno donio i to zadnji dan natječaja, piše nizagorjemalo.hr. U međuvremenu je aktualni zamjenik ravnatelja Krešimir Škof svoju prijavu povukao jer je, kako je rekao, ‘osjetio da nema potporu osnivača, Županije’. Tako je Jadanova kandidatura bila jedina.

Kolar: Jadan je kvalificiran

No, bilo je premalo glasova. Tri za, jedan protiv i tri suzdržana. Među suzdržanima je bio i glas iz tzv. Kolarove kvote, članice Upravnog vijeća koju je imenovao župan. Iako je mediji nisu imenovali, župan je. I detaljno je pojasnio kako na javnom natječaju bira ravnatelja.

'Krapinsko-zagorska županija podržala je Tomislava Jadana kao kandidata za novog ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice zato što on odlično poznaje zdravstveni sustav, ima bogato radno iskustvo, za što je dovoljan jedan letimičan pogled u njegov životopis', odgovorio je Kolar.

Nabrojao je sve Jadanove reference. Da je od 2010. ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, kojim uspješno rukovodi, da je bio i član Upravnog vijeća HZJZ-a od 2012. do 2015.

'Ono što nam je bilo ključno oko odluke da njega podržimo je činjenica da je bio zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zabok, a jedno vrijeme i v.d. ravnatelja bolnice, i to u vrijeme dok je trajala gradnja nove bolnice Bračak kada je bio zadužen za provedbu tog projekta. Istovremeno, od 2017. je bio i predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Upoznat je sa specifičnostima rada specijalnih bolnica, što ga dodatno kvalificira za posao ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice', kaže župan.

‘Konzultacije’ s Upravnim vijećem

U pismenom odgovoru otvoreno priznaje kako su prije sjednice Upravnog vijeća, na kojoj se odlučivalo, na koncu o samo jednoj, Jadanovoj kandidaturi, ‘obavljene konzultacije sa svim članovima Upravnog vijeća’.

'Dobivena je njihova suglasnost i zaista ne znamo što je utjecalo na odluku Jasminke Marije Cerc da ostane suzdržana prilikom glasanja za izbor novog ravnatelja bolnice', kaže Kolar.

Odbio je sve insinuacije da Županija želi privatizirati Bolnicu. 'Odgovorno izjavljujem da Krapinsko zagorska županija, otkako sam ja župan, ni u jednom trenutku nije razmišljala, niti razmišlja o tome da bi Specijalna bolnica išla u privatizaciju', tvrdi.

Ne odustaje od Jadana

Naprotiv, dodaje da je pred Specijalnom bolnicom početak realizacije velike investicije vrijedne 171,18 milijuna kuna kojom će se dodatno podići konkurentnost ove zdravstvene ustanove.

'Tomislav Jadan je osoba koja ima kapacitet provesti taj projekt i nastaviti uspješno voditi bolnicu, kao što ju je dosad vodio dr. Davor Gredičak. On i dalje ima punu podršku Županije za novog ravnatelja Specijalne bolnice u Stubičkim Toplicama', potvrdio je Kolar kako će ustrajati da se njega ipak imenuje na to mjesto.

Kako će to provesti, vidjet će se uskoro. Bolnica za ravnatelja mora raspisati novi natječaj. Da bi Jadan drugi put imao više sreće, članica Upravnog vijeća morala bi promijeniti mišljenje o kandidatu. Ili će je, kao što ju je imenovao, Kolar razriješiti i imenovati ‘pouzdanijeg’ člana.