POLAKO SVE TOPLIJE

Krajem tjedna manje magle, a više sunca!

16.12.2013 u 12:48

Bionic
Reading

Cijeli tjedan koji je pred nama u Hrvatskoj će biti uglavnom suho i pretežno sunčano. No u nižim kopnenim krajevima često će biti dugotrajne magle ili niskih oblaka. Prema kraju tjedna bit će polako sve toplije, a magle će se kraće zadržavati

Na Jadranu te u gorju i višim predjelima unutrašnjosti (iznad 700 m) u utorak i u srijedu prevladavat će pretežno sunčano i lijepo vrijeme, no u nižim predjelima unutrašnjosti i dalje će se zadržati dugotrajna magla ili niski oblak koji će se sredinom dana tek ponegdje malo razići i napraviti prostora za kraća sunčana razdoblja. Na sjevernom Jadranu vidljivost će biti smanjena zbog sumaglice, a na krajnjem sjeveru moguća je i magla. Vjetar će posvuda biti slab. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od -7 do -2, a na Jadranu od 4 do 10°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 2 do 4, u gorju i mjestima sa sunčanim razdobljem do 7, a na Jadranu od 12 do 15°C.

U noći na četvrtak vjetar će posvuda okretati na jugozapadnjak i jugo koji će donijeti promjenu vremena. Jutro će u unutrašnjosti biti maglovito, ali bi se magla trebala dići pa će biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Na Jadranu će prevladavati djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom, a najviše oblaka biti će na širem Riječkom području , te u Gorskom kotaru gdje je moguća i slaba kiša. Temperatura će u unutrašnjosti biti u porastu. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od -3 do 2, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 5 do 10, a na Jadranu od 11 do 16°C.

Nakon prolaska fronte, do kraja tjedna prevladavat će djelomice do pretežno sunčano vrijeme. U unutrašnjosti će biti jutarnje magle koja bi ponegdje mogla biti i dugotrajnija. Više oblaka i malo kiše biti će u Istri, Gorskom kotaru i Lici. Vjetar će u unutrašnjosti biti slab, a na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo. Temperatura zraka bit će bez značajnih promjena.