U SLUŽBI OPĆEG DOBRA

Kovač: spreman sam za dar i na žrtvu

05.01.2016 u 11:33

Bionic
Reading

Klima u pregovorima Mosta i Domoljubne koalicije je jako pozitivna, a između Tomislava Karamarka i Bože Petrova vlada međusobno povjerenje, kazao je gostujući u emisiji Studio 4 međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, rekavši da je spreman na žrtvu i primanje dara da na vanjskopolitičkom planu zastupa Hrvatsku

'Dobiti mjesto u Vladi znači biti počašćen. To je dar koji je vremenski ograničen - služiti općem dobru' kazao je Kovač komentirajući izjavu Darinka Kosora kako je biti ministar 'težak križ' za plaću od 15.000 kuna. Odgovarajući na pitanje 'bi li on primio dar da na vanjskopolitičkom planu zastupa Hrvatsku', Kovač, za kojeg se govori da bi trebao biti ministar vansjkih poslova u novoj Vladi, ponovio je kako se radi o 'daru' i 'žrtvi': 'Svi mi koji smo se borili u kampanji za promjene u Hrvatskoj i služenje općem dobru spremni smo na žrtvu, pa i ja'.

Kovač je u HTV-ovom Studiju 4 kazao i da se mandatar Tihomir Orešković svakodnevno sastaje s Karamarkom i Petrovim te smatra da će na sjednici Sabora 18. siječnja biti predstavljena Vlada i njezin program. Oreškovića je upoznao prošli tjedan, a od njega očekuje vraćanje ugleda Hrvatske na planu financija i gospodarstva. 'Optimistični smo u Domoljubnoj koaliciji da ćemo dovršiti pregovore do 18. siječnja kad bi trebala biti predstavljena vlada. Gospodin Orešković je cijelo vrijeme uključen u razgovore, svakodnevno održava sastanke s gospodinom Karamarkom i gospodinom Petrovim. Stoga su medijski napisi o tome da je on 'isključen' iz toga neistiniti'.

Kovač je istaknuo i važnost usuglašavanja najboljih rješenja kazavši: 'Svako rješenje je zajedničko - dogovor Domoljubne koalicije i Mosta. Kolege iz Mosta su jasno rekle koja ministarstva žele na neki način dobiti i popuniti kvalitetnim ljudima. Svaka strana izlaže svoje ideje i razmišljanja. O imenima se još nije razgovaralo odnosno nikakve odluke nisu donijete, najprije treba vidjeti koliko će biti ministarstava u vladi. Odnos između gospodina Karamarka i gospodina Petrova je vrlo kvalitetan. Optimist sam, ako je netko u HDZ-u u svom radnom vijeku pokazao da je borac protiv korupcije i kriminala - onda je to gospodin Karamarko. To je radio i kao ministar unutarnjih poslova i kao načelnik PU Zagrebačke'.