SLAGANJE LISTA

Kovač odbio otkriti hoće li Glogoški biti na listi HDZ-a

16.10.2015 u 12:20

Bionic
Reading

U tijeku je predaja kandidatura za parlamentarne izbore - rok istječe u ponedjeljak u 24 sata. Koja će od dvije velike koalicije na svoju stranu pridobiti male igrače, tko će u izbornoj noći plakati od radosti, a tko kod tuge - u Poligrafu na Hrvatskom radiju govorili su Peđa Grbin (SDP), Miro Kovač (HDZ), Ivo Josipović (Naprijed Hrvatska), Ivan Sinčić (Živi zid) i Dragan Vulin (HDSSB)

Peđa Grbin je izvijestio kako je u SDP-u kandidacijski postupak počeo prije nekoliko tjedana i to tako da su lokalne organizacije provele postupak kandidiranja i prijedloge uputili središnjici. Predsjednik i Predsjedništvo SDP-a utvrdit će prijedloge lista, a o svemu će sutra odluku donijeti Glavni odbor stranke. Dodao je kako će on biti kandidat Puli (8. izborna jedinica). Izvijestio je i kako će danas biti objavljene ankete za 8. i 3. izbornu jedinicu. Uvjeren je da će biti ispred Domoljubne koalicije.

Miro Kovač je kazao kako su jučer na Nacionalnom vijeću HDZ-a raspravljali o listama. Procedura je demokratska, nikad do sad teren nije toliko uvažavan a odluka o konačnom izgledu lista bit će donesena u ponedjeljak. Tada će liste biti i predane. Nije želio odgovoriti na pitanje hoće li na listi biti i Đuro Glogoški samo je kazao kako će one biti kvalitetne i da će na njima će biti ljudi iz svih društvenih skupina - branitelja, kulturnjaka, pravnika, gospodarstvenika... Dodao je kako je stanje na terenu što se tiče HDZ-a puno bolje od onoga što pišu mediji i govore ankete.

Ivo Josipović je kazao oni na izbore izlaze u 10 'temeljnih' izbornih jedinica'. Pet zbornih jedinica koordinira Radimir Čačić, odnosno Stranka reformista, a pet Naprijed Hrvatska. Živi zid na izbore izlazi u svih 12 izbornih jedinica, izvijestio je Ivan Sinčić, a on će se kandidirati u 7. izbornoj jedinici (Karlovac, dio Zagrebačke županije i Gorski kotar). Protivnici su mu, dodao je, gradonačelnik Karlovca Damir Jelić (HDZ) i Milanka Opačić (SDP). Prema anketama, kazao je Sinčić, druga smo snaga u toj izbornoj jedinici - ako ne i najjači.

HDSSB će samostalno izaći na izbore u 4. i 5. izbornoj jedinici. Sutra imaju sjednicu Predsjedništva na kojoj će biti utvrđene kandidacijske liste i očekuju najmanje 6 mandata. Ankete ga ne obeshrabruju jer su na svakim izborima dobivali najmanje dva glasa više od onog što im se predviđalo. To im potvrđuje, kazao je Dragan Vulin, i stanje na terenu.