bivši ministar

Kotromanović: Ovo je predvidljiva, surova i brutalna osveta. Rusi u ratu nisu ništa pokazali osim čiste gole fizike, gole sile na terenu

10.10.2022 u 21:25

Bionic
Reading

'Ovo je jedna predvidljiva, surova i brutalna osveta. Rusi u ovih sedam mjeseci nisu ništa pokazali od svog ratnog umijeća osim čiste gole fizike, gole sile na terenu', analizira bivši ministar obrane Ante Kotromanović

'Ova radikalna ekipa oko Putina koja priželjkuje jači angažman na terenu', dodao je analizirajući bivši ministar obrane Ante Kotromanović gostujući u RTL Danas.

Ako Rusija i Bjelorusija udruže snage, kaže Kotromanović, to bi dosta naštetilo ukrajinskim snagama i dodatno eskaliralo.

'Otvaranje sjeverozapadnog fronta bi posebno ugrozilo ukrajinski napredak', kaže Kotromanović koji na pitanje hoće li ovi napadi usporiti ukrajinsku ofenzivu odgovara kako sigurno hoće jer će doći do raspodjele snaga na one koji vrše ofenzivu i oni koji brane područja.

Misli da Rusi neće slomiti otpor jer su Ukrajinci sedam mjeseci 'svašta doživjeli'.

'Vidjet ćemo što će biti kada se ukrajinske snage počnu opasno približavati Hersonu', dodaje.

Na upit kako Rusija ima jednog zapovjednika koji o svemu odlučuje na terenu te da je general Sergej Surovikin navodno brutalan i za ruske pojmove, a koji je danas rekao 'neprijatelji Rusije ne mogu dan početi kavom...', Kotromanović odgovara:

'Mi smo imali svoje rituale i svako jutro bi radili svoje. Naša je himna bila, recimo: 'Samo jedan dan života i još jednu čašu mi dajte'. Svi vojnici jako trpe i jako pamte. Puno se pogiba i puno je ranjenih. Jako je stresno i svi imaju te neke svoje rituale', kaže Kotromanović.