OREŠKOVIĆ POTVRDILA

Kotromanović prijavljen Povjerenstvu za sukob interesa

30.11.2015 u 16:51

Bionic
Reading

Predsjednica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Dalija Orešković potvrdila je u ponedjeljak da je Povjerenstvo zaprimilo prijavu protiv ministra obrane Ante Kotromanovića jer se sredinom studenoga s obitelji odvezao na Lošinj privatnim zrakoplovom.

"Dobili smo prijavu i ona nije anonimna, podnositelj je poznat, no njegovo ime ne možemo objaviti jer smo po zakonu dužni štititi identitet podnositelja", rekla je Orešković Hini govoreći o malom izletu ministra Kotromanovića avionom o kojem je tportal prvi izvijestio.

Nije htjela nagađati kada bi Povjerenstvo moglo odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv Kotromanovića. "Uobičajeno je da se prije odluke o pokretanju postupka zatraže dokumenti iz kojih bi se moglo provjeriti je li prijava osnovana i vjerodostojna. Traži se dokument na osnovi kojega bi se nešto moglo zaključiti, a tek ako se odlučimo pokrenuti postupak tražit će se, kako je i uobičajeno, Kotromanovićevo očitovanje", objasnila je Orešković

Let iz Zagreba na Lošinj u oba smjera Kotromanovića je, po medijskim napisima, stajao više od 28.000 kuna. U MORH-u su potvrdili da je ministar privatno letio i da za to nije koristio novac iz državnog proračuna, no nepoznato je tko je platio njegov put.

Zakon o sprječavanju sukoba interesa dužnosnicima zabranjuje primanje darova veće vrijednosti od 500 kuna.