o proslavi oluje i kadrovima

Kotromanović: Da je bilo tko iz ljevice na vlasti, HDZ bi ih napao zbog Grubora

01.08.2020 u 18:47

Bionic
Reading

Bivšem SDP-ovom ministru obrane Anti Kotromanoviću zanimljiva je odluka da potpredsjednik Vlade Boris Milošević (SDSS) ode u Knin na proslavu Oluje i da potpredsjednik Vlade te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ode u Grubore na obilježavanje zločina nad srpskim civilima. 'Stvarno je politika licemjerna i prevrtljiva. Da je na vlasti bilo tko iz lijeve Vlade, današnja ekipa iz HDZ-a bi ih žestoko napala zbog toga što idu u Grubore', rekao je Kotromanović

Kotromanović, inače, smatra da taj potez treba pozdraviti.

'Drago mi je što je ministar branitelja shvatio što je budućnost. Odlazak Tome Medveda u Grubore i dolazak Miloševića u Knin je odličan čin', istaknuo je Kotromanović za N1.

Kaže kako je potrebno gledati na budućnost.

'Slušao sam ono što su mi moji roditelji govorili kad su bježali s jednom vrećicom. Meni je žao što ljudi ne shvaćaju da smo mi morali osloboditi svoj prostor jer je on bio okupiran. Treba to gledati ne samo s navijačke strane i treba sagledati što se zbilja dogodilo tada', rekao je Kotromanović.

O Milanovićevoj odluci da odlikuje nekoliko osoba, između ostalog i njega, kaže kako smatra da je to ispravno i korektno.

Komentirao je imenovanje Marija Banožića na mjesto ministra obrane.

Ističe kako sve ima prednosti i mane, ali kako je Banožićeva prednost što je neopterećen.

'Krstičević i ja poznavali smo većinu časnika i generala. Ovaj čovjek koji je došao, ja ga ne poznajem, ali treba mu dati šansu. Želim mu sve dobro i da bude uspješan. On mora imati svoj vlastiti stav i vlastitu viziju oružanih snaga', kazao je zaključno Kotromanović.