ŠTO ĆE REĆI PREDSJEDNIK

Kosor zbog Kruljca traži sjednicu VNS-a!

Bionic
Reading

Mladen Kruljac trebao bi biti tema nove sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, koju će premijerka Jadranka Kosor zatražiti od predsjednika Ive Josipovića

Da će zatražiti novu sjednicu VNS, i to oko uhićenja i istrage protiv generala Kruljca, Kosor je najavila nakon današnjeg polaganja kamena temeljaca za most na Dravi i proširenje OŠ Višnjevac u Osijeku, prenosi Dnevnik.hr.

'Ja se istragama ne bavim. Imam iste informacije kao i vi, ali svakako ova situacija zahtijeva pozivanje svih koji imaju tu što za reći. Predložit ću, a vjerujem da će predsjednik Republike prihvatiti sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, jer je to taj skup ljudi koji to može razmatrati i predložiti neke dodatne zaključke ili aktivnosti', kazala je Kosor novinarima.

Kruljac je, podsjetimo, uhićen prošloga petka zbog sumnji da je umiješan u brojne malverzacije građevinskim zemljištima u općini Sibinj te da je zajedno s još petoricom osumnjičenih oštetio državni proračun za višemilijunske iznose.

Na prijedlog USKOK-a, istražni sudac Županijskog suda u Osijeku odredio je jednomjesečni istražni zatvor Kruljcu, načelniku općine Sibinj Ivici Batiniću, nekadašnjem članu poglavarstva Ivanu Miškoviću, poduzetniku Ivanu Rimcu, autoprijevozniku Željku Gariću i čelniku brodsko-posavskog HDZ-a Zdravku Sočkoviću.

Njihovi su odvjetnici najavili da će se žaliti na odluku o pritvoru jer smatraju da za takvom mjerom nema potrebe, a Josipović je jučer donio odluku o razrješenju Kruljca s dužnosti zapovjednika Hrvatske kopnene vojske.

U međuvremenu, Kruljac je, kako neslužbeno doznaje Večernji list, neformalno zaprijetio da će razvezati jezik: 'Sve ću reći! Iznijet ću sve što sam radio i zapovijedao u ime provedbe želja moćnika pa i samog Stipe Mesića', navodno je istražiteljima kazao Kruljac, kojega Jutarnji list povezuje i s novim slučajevima malverzacija u vojsci. Navodno, je uz pomoć Kruljčeve brigade iz MORH-a isisano još 30 milijuna kuna u Karlovcu i Slunju pri koruštenju vojne mehanizacije u privatne svrhe.