PUT U NEW YORK

Kosor u UN-u, Josipović kod Obame

29.08.2010 u 22:00

Bionic
Reading

Iako je ove godine red na premijerku Kosor da sredinom rujna govori u ime Hrvatske na zasjedanju Glavne skupštine UN-a u New Yorku, ni predsjednik Josipović neće ostati bez posla na tom događanju

On će se, naime, susresti s američkim predsjednikom Barackom Obamom na tradicionalnoj svečanoj večeri jer premijerka ne može doći na sam početak zasjedanja. Taj će dio odraditi predsjednik Josipović i njega će 'zapasti' poziv američkog predsjednika predstavnicima svih zemalja sudionica Glavne skupštine na svečanu večeru. Prijašnjih godina je znalo doći i do svađe između bivšeg predsjednika Mesića i bivšeg premijera Sanadera oko toga tko će nas predstavljati u UN-u, pa je dogovoreno da se smjenjuju naizmjenično.

Josipović je, kako piše Vecernji.hr, vrlo zadovoljan što je sve regulirano i mirno čeka svoj red sljedeće godine kada će on za govornicom UN-a predstavljati Hrvatsku.
Ne vjeruje da će imati priliku za bilo kakav ozbiljniji razgovor s predsjednikom Obamom. Naime, na tako masovnim okupljanjima sve se svede na rukovanje i prigodnu fotografiju pa je to očekivani plan i za hrvatskog predsjednika, koji vjerojatno neće od Obame tražiti autogram kao što je to učinila premijerka Kosor.