KAJIN O DOGOVORU S PAHOROM

'Kosor se odrekla 115 km2 hrvatskog mora'

Damir Kajin

Damir Kajin

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Srećko Niketić

Predsjednički kandidat IDS-a Damir Kajin danas je na tiskovnoj konferenciji u Puli izjavio da dogovor između hrvatske premijerke Jadranke Kosor i Boruta Pahora vodi gubitku 115 četvornih kilometara hrvatskog teritorijalnog mora

Kajin, naime, smatra da će s najnovijim dogovorom hrvatske i slovenske strane zaživjeti sporazum Račan-Drnovšek koji je, po njemu, bio štetan za Hrvatsku. Od Vlade traži da objavi cjeloviti zapisnik dogovora Kosor-Pahor jer smatra da javnost ima pravo znati što će sutra nekome poslužiti kao osnova za konačnu odluku o hrvatsko-slovenskoj granici na moru, izvijestio je Regional Express.

Govoreći o izmjenama Ustava, Kajin je istaknuo da su one nužne, ali ne samo zbog EU, nego kao 'cjeloviti paket'. 'Za mene je minimum da se u izmjenama u Ustav vrate Slovenci i Bošnjaci, da se na parlamentarnim izborima za manjine osigura dvostruki glas, da se navijesti revizija pretvorbe kroz ukidanje zastare za tu vrstu kriminala i da se otvori pitanje glasa dijaspore', kazao je saborski zastupnik i predsjednički kandidat IDS-a Damir Kajin.

Ako je netko za najbolje odnose sa susjedima, rekao je Kajin, onda je to zasigurno on, ali ne tako da se prijateljstvo kupuje teritorijem. 'Krv dam, zemlju ne dam', istaknuo je Kajin.

Također je istaknuo da bi Jadranka Kosor, nakon odluke arbitražnog suda, odnosno prihvaćanja Rehnnovog prijedloga, u najmanju ruku trebala podnijeti ostavku.

'Neću nikoga nazvati izdajnikom, ali takvo ponašanje u najmanju ruku traži ostavku', ocijenio je Kajin.

Na pitanje kako to da je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić podržao dogovor Kosor - Pahor, a on mu se suprotstavlja, Kajin je kazao da su, osim Jakovčića, dogovor podržali i predsjednik Stjepan Mesić, kao i Zoran Milanović i Vesna Pusić

'Pretpostavljam da su dogovor podržali jer nisu znali što je u njegovoj pozadini. Kad to shvate prihvatit će da sam ja u pravu, a da su oni u zabludi', zaključio je Damir Kajin. Naglasio je da Vlada mora prestati od poraza raditi pobjedu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi