ZAVRŠEN KOALICIJSKI SASTANAK

Kosor otkrio: Istražitelji su u potrazi za dokumentima o Martini Dalić

15.05.2018 u 16:34

Bionic
Reading

Nakon dvosatnog sastanka koalicijskih partnera i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Banskim dvorima, Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a kazao je kako je svima sada u interesu 'da ne dozvolimo da se dogodi političko i ekonomsko potonuće jer stalno plešemo na rubu te mogućnosti'. Darinko Kosor, šef HSLS-a kazao je kako su DORH i MUP počeli raditi izvide zbog 'afere mailovi'

Kosora kao predsjednika Odbora za gospodarstvo tražili su dokumente sa sjednica na kojima je bila Martina Dalić.

'Nagodba je glavni prioritet i idući tjedan ćemo raspravljati o novom potpredsjedniku Vlade i ministru gospodarstva', kazao je Kosor. Dodao je da nagodba ne ovisi o Martini Dalić, nego o vjerovnicima.

Pupovac je pak po izlasku iz Vlade kazao kako proces u Agrokoru ide dalje. 'Pregovori se vode s onima koji su još važni i kojima treba da ti priliku da naprave ono što je u zajedničkom interesu. To uostalom nije stvar nas, mi bismo se trebali što manje tome približavati osim u mjeri da visimo kako se provodi zakon', kazao je Pupovac.

  • +14
Koalicijski partneri dolaze u Vladu na sastanak Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na pitanje je li odlaskom Martine Dalić priča završena, odgovorio je: 'Što se tiče ovoga što se dogodilo jučer, mi svi moramo izvući pouke da funkcioniranje Vlade ima jednu logiku, a funkcioniranje korporacije drugu…Vlada i Sabor će morati učiniti sve da treba razmišljati o zakonodavnom okviru koji ovakvu mogućnost neće više podržati', pojasnio je.

'Interes članova vlade je da ne dozvolimo da se ne dogodi političko i ekonomsko potoniće njer stalno plešemo na rubu te mogućnosti', poručio je Pupovac.

Šef HNS-a Ivan Vrdoljak kazao je kako je zadovoljan procesom postizanja nagodbe i ponovio kako treba očuvati radna mjesta.

'Ako vjerovnici vjeruju u to, tko sam ja da im sudim?', kazao je Vrdoljak.