UZELAC O SLUČAJU DROBAC

'Kosor nije ponosna kako je došla do stana'

slobodan uzelac

slobodan uzelac

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Davor Pongračić

'Momira Dropca i sve druge ljude koji su izbačeni iz stanova oštetila je tadašnja politika. Nije to učinio sam pokojni ministar Šušak, nego sustav kojemu je on bio na čelu. Obespravljenim ljudima mora se osigurati stambeni prostor i moraju dobiti obeštećenje,' izjavio je za Novi list potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac

'Ni jedan častan čovjek koji je dobio oteti tuđi stan po poznatim Šuškovim običajima i pravilnicima ne može biti ponosan na to. Svi mi dužnosnici, tadašnji i današnji, imamo svoj dio odgovornosti za ovu tada masovnu političko nasilničku pojavu. To tada nije činio samo pokojni ministar Šušak nego čitav sustav njegovih suradnika koji danas vjerojatno uživaju visoke časničke mirovine, a mi političari do danas o tome nismo niti kazali ono što smo morali,' komentirao je Slobodan Uzelac način na koji je premijerka Jadranka Kosor dobila stan nakon što su iz njega izbačena braća Drobac.

Uzelac je uvjeren da premijerka Kosor nije ponosna na način na koji je došla do stana. Mada s njom o tome nije razgovarao, kaže kako nije teško primijetiti kako je to itekako opterećuje, makar bi se baš za njen slučaj moralo zapaziti nekoliko detalja koji joj idu u prilog. Pritom ne misli na činjenicu da je stan dobiven legalno. Naglašava kako način na koji je dobila stan tada možda i bio legalan, ali sigurno nije bilo moralan.

'Olakšavajuća okolnost za premijerku je to da ona stan nije dobila izbacivši nedužna čovjeka na ulicu, što se sugerira iz brojnih novinskih tekstova, nego joj je stan dodijeljen nakon što ga je već napustio branitelj koji ga je koristio. Danas su krajnje licemjerne izjave ljudi koji su u to vrijeme šutjeli, a bili su i u vlasti i u javnosti iz koje su morali govoriti o tom tipu pogroma,' upozorava Uzelac.

Pohvalio je predsjednicu Vlade kao osobu punu razumijevanja i pomoći za ljude koji se zalažu za pravedno i sustavno rješavanje 'svih ovakvih i sličnih slučajeva'.

'Momira Dropca i sve druge ljude koji su izbačeni iz stanova oštetila je tadašnja politika. Nije to učinio sam pokojni ministar Šušak, nego sustav kojemu je on bio na čelu. Obespravljenim ljudima se mora osigurati stambeni prostor i moraju dobiti obeštećenje. Na tome inzistiramo,' zaključio je Uzelac.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi