PREMIJERKA U VIROVITICI

Kosor: Ne znam što je Polančec mislio

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor najavila je danas u Virovitici da će Vlada sljedeći tjedan donijeti vrlo konkretne mjere za jačanje gospodarstva, a nakon što je Vlada prošli tjedan donijela odluke o mjerama za gospodarski oporavak i razvitak te o namjeri sudjelovanja u osnivanju fondova za gospodarsku suradnju

'Vlada će sljedeći tjedna donijeti vrlo konkretne mjere za snaženje gospodarstva, u proceduru će uputiti zakon o jamstvenom fondu i kriterije za veliki projekt potpore gospodarstvenicima u koje zajedno idu Vlada, Hrvatska banka za obnovu i razvitak i poslovne banke', istaknula je premijerka u Virovitici na svečanosti otvaranja 15. Međunarodnog stajama gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2010

Istaknula je da su to mjere za one kojima treba dodatni 'vjetar u leđa', ali da se istovremeno radi i na mjerama za one koji su u osobito velikim poteškoćama te da će Vlada uskoro prezentirati i te mjere.

U susretu s novinarima i ovaj put je otvoreno pitanje što će biti s Damirom Polančecom te kada planira posjetiti Koprivnicu.

'Nemam novih saznanja, a sve institucije trebaju raditi svoj posao. Borimo se protiv korupcije i bilo kakvog kriminala do posljednjeg daha, ali treba uzeti u obzir da nitko nije kriv dok mu se krivnja ne dokaže, bez obzira na ime i prezime, političku opciju kojoj pripada i sve drugo. Stajalište je Vlade da nema nedodirljivih i ne znam što je Polančec mislio kada je o tome govorio, a Koprivnicu ću posjetiti vjerojatno vrlo skoro, u povodu 20. obljetnice HDZ-a i vrlo rado ću se odazvati pozivu', izjavila je premijerka Kosor, prenosi Večernji list.

Viroexpo 2010. održava se od 22. do 24. siječnja na prostoru bivše Modne konfekcije Virovitičanka, a na površini od 22.000 četvornih metara otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora svoje proizvode i usluge predstavlja oko 700 izlagača iz 18 zemalja.

Ovogodišnja zemlja partner je Republika Slovačka, a u sklopu sajma održana je i tribina na kojoj je predstavljeno slovačko gospodarstvo, razgovaralo se o gospodarskim odnosima i o tome kako poslovati sa Slovačkom.

Robna razmjena Hrvatske i Slovačke prošle je godine iznosila ukupno oko 400 milijuna američkih dolara, a sudionici skupa složili su se da ta brojka ne odgovora mogućnostima i međusobnim standardnim odnosima na političkoj razini.

'Visina slovačkih investicija u Hrvatskoj iznosi samo 20 milijuna eura, a hrvatske investicije u Slovačkoj, na žalost, ne iznose ni dva milijuna eura', naglasio je slovački veleposlanik u Hrvatskoj Roman Supek

Sajam Viroexpo 2010. prati i niz popratno stručnih manifestacija, pa će uz ostalo biti održana i stručna predanjanja o proizvodnji ljekovitog bilja, upravljanju rizicima, kvaliteti i slično.

Glavni pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je Vlada Republike Hrvatske, pokrovitelji su Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Organizatori sajma su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije.

Virovitički sajam pod nazivom prvi je put, tada pod nazivom 'Agroexpo', održan 19. siječnja 1996. godine.