DRAGAN ČOVIĆ:

'Kosor najavila snažnije veze s iseljenom Hrvatskom'

04.08.2011 u 13:51

Bionic
Reading

Predsjednica hrvatske Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor obećala je u tijekom jučerašnjeg razgovora u Zagrebu sa supredsjedateljem Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem potporu Hrvatima u BiH u pravcu osiguranja jednakopravne pozicije u zemlji, koja je pogoršana nakon posljednjih izbora, objavili su u četvrtak mediji u Mostaru

'Premijerka Republike Hrvatske i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je upoznata s položajem u kojem se nalaze Hrvati u BiH, te je obećala kako će se zauzeti da se prava Hrvata u BiH poštuju', rekao je Čović za medije u Mostaru.

Pritom je premijerki ukazaona to kako se položaj Hrvata u BiH sustavno slabi jer je vlast u pojedinim županijama i u Federaciji BiH uspostavljena isključivanjem legitimnih hrvatskih političkih predstavnika.

Kosor i Čović razgovarali su i o Zakonu o Hrvatima izvan Hrvatske koji je u saborskoj proceduri. Pritom je predsjednica Vlade, po Čovićevim riječima, istaknula kako će se zakonom snažnije povezati domovinska i iseljena Hrvatska kao i Hrvati u BiH.