PORUKA SELJACIMA

Kosor: Jasno smo rekli koliko država može dati

06.03.2010 u 12:09

Bionic
Reading

Premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor danas je prosvjednicima poljoprivrednicima još jednom poručila kako je vlada jasno deklarirala što im država u ovom trenutku može dati, a najavila je i donošenje novih nužnih nepopularnih odluka

'Jasno smo deklarirali što država može dati u ovom trenutku. Možemo potpisati sve skupa tri miljarde kuna', istaknula je Kosor, na 11. konvenciji Mladeži HDZ-a koja danas bira novo vodstvo.

Premijerka je najavila i nove teške odluke u cilju izlaska iz krize, ističući kako je sigurna da će takve odluke biti na dobrobit hrvatske i njezinih građana. 'Vrijeme je za velike istine, nije vrijeme za pometanje pod tepih ni za muljanje', poručila je Kosor dodajući kako vladu u tome neće obeshrabriti 'nikakvi napadi, objede i prijetnje' .

Kosor je ponovila da vladine mjere daju rezultate, da je uvjerena da će Hrvatska do kraja godine osjetiti prve naznake izlaska iz krize, dovršiti pregovore o ulasku u EU i uskoro postati njezinom punopravnom članicom.

NEMA SVAĐE S POSLODAVCIMA

Premijerka Jadranka Kosor odbacila je medijske napise da je na njezinu jučerašnjam sastanku s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) bilo disonantnih tonova, ističući da je atmosfera na sastanku bila odlična, te da su vlada i HUP dogovorili da će zajednički analizirati što je do sada napravljeno kako bi se pomoglo gospodarstvu u krizi.

'Ono što se događalo na sastanku apsolutno se ne poklapa s onim što čitamo u medijima', rekla je Kosor komentirajući novinske izvještaje da je jučerašnji sastanak bio buran te da su poslodavci Vladi jasno kazali da nisu zadovoljni dosadašnjom provedbom antirecesijskih mjera.

Kosor kaže da su predstavnici vlade i HUP-a razgovarali vrlo otvoreno, da su iznijeli različita stajališta o nekim pitanjima, te da je dogovoreno da će se sljedećeg tjedna analizirati ono što je napravljeno na temelju postojećih dokumenata, kao i ono što bi tek trebalo napraviti za gospodarstvo.

'Što se tiče vlade, mi smo otvoreni za sve ono što je moguće učiniti u ovom trenutku. Dakle, što je moguće učiniti to ćemo učiniti i ne samo na temelju razgovora s poslodavcima, nego i s drugima', poručila je Kosor.

SDP KAO CRVENKAPICA

SDP-ove kritike na račun policije i državnog odvjetništva, Kosor je usporedila s bajkom o Crvenkapici i vuku, u kojoj je 'grozni vuk HDZ, a dobru i umiljatu Crvenkapicu nitko ne smije ni pitati je li u košaru stavila i nešto što nije smjela'.

Mladeži HDZ-a zaželjela je uspjeh u radu, a poručila im je da pripadaju stranci koja će 2011. dobiti još jedne parlamentarne izbore.

Ostale parlamentarne stranke pozvala je da podrže vladu u njezinim nastojanjima, a upozorila je da bi prijevremeni parlamentarni izbori usporili posao na završavanju pregovora i ulasku Hrvatske u EU.