OPROŠTAJNA SJEDNICA

Kosor hvalila Vladu, Čobanković Kosor, a Karamarko se smješkao

16.12.2011 u 15:47

Bionic
Reading

Uvijek moramo znati da ništa s nama ne počinje i ništa s nama ne završava, kazala je premijerka na odlasku Jadranka Kosor elaborirajući o radu svoje vlade, koja je kao tehnička vlada u Banskim dvorima danas održala svoju posljednju sjednicu prije konstituiranja saziva novog Sabora

Puno teških odluka uz puno rada bez podrške, ali uspjeh je tu - uspjeh u gospodarskom oporavku i skršeni mnogi problemi, a financije ostavljamo uredne i transparentne i nema kostura, kao što to spominju neki novinari i članovi buduće Vlade, ponovila je višekratno i danas Kosor svoje često korištene floskule, po tko zna koji put se požalivši na izostanak prepoznavanja njezinih uspjeha u javnosti, kao i izostanka potpore, kako je rekla, 'dame i gospode koji dolaze, a kojima ostavljaju dobro obavljen posao, između ostalog, zakon o fiskalnoj odgovornosti'.

U svojoj opsežnoj i nebrojeno puta ponovljenoj lamentaciji Kosor je, podnoseći izvješće o radu Vlade u svojem mandatu, opet istaknula da je njezina Vlada rodiljnim naknada očuvala budućnost Hrvatske, koju u Europskoj uniji očekuje novi potencijal, a i to zahvaljujući tome što je ona odblokirala pregovore.

Kao melem na ranu sjele su potom riječi potpredsjednika Vlade Petra Čobankovića koji se Kosor u ime članova Vlade 'zahvalio što su imali prigodu biti u njezinoj vladi i raditi s njom' te istaknuo da 'o njoj najbolje govore njezina djela'.

'S ponosom ćemo moći reći da smo bili u vladi Jadranke Kosor.  Vaš radni elan i vaš radni kapacitet nije uvijek bilo lako pratiti. Podigli ste ljestvicu i morali smo trčati za Vama da Vas stignemo', zaključio je Čobanković zahvalu Kosor, koja je primijetila da se ministar policije Tomislav Karamarko smješkao na te riječi, a na što je potom reagirao mrmljanjem: 'Mmmmda.'

'Ako sam išta naučila u politici onda je to da ništa s nama ne počinje i ništa s nama ne završava. Tako i oni koji dolaze sutra moraju znati da sutra ništa neće početi niti završiti', poručila je znakovito Kosor.

Podnoseći izvješće o stanju javnih financija, resorna ministrica Martina Dalić istaknula je da se 'fiskalna politika vodila i bila pod dominantnim utjecajem svjetske krize, ali očuvana je socijalna komponenta, a plaće su redovito bile isplaćivane' te, između ostalog, napomenula da se proračunski prihodi u prvih 11 mjeseci za 2011. ostvareni u iznosu od 98,4 milijarde kuna što je 91,6 posto plana.

Opsežno izvješće o radu Vlade te financijsko izvješće dostupni su na stranicama Vlade, a ukoričene će ih Jadranka Kosor predati novom premijeru. U međuvremenu, tehnička Vlada izvršila je danas i posljednju preraspodjelu novca, točnije 88, 4 milijuna, kuna da bi državnim službenicima mogla biti u utorak isplaćena božićnica od 1.250 kuna.

'Vidimo se opet, vidimo se ponovo', kazala je Kosor i zaključila posljednju sjednicu svoje vlade u ovom sazivu.