medicinska rehabilitacija

Korona u bolnici u Krapinskim toplicama gdje se liječe djeca s teškim poteškoćama

26.10.2020 u 22:04

Bionic
Reading

U Hrvatskoj je iz dana u dan sve više slučajeva zaraze koronavriusom, a bolest je zahvatila i Odjel za rehabilitaciju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske toplice

Pozitivan nalaz već je dobila medicinska sestra s Odjela, a tijekom današnjeg dana simptome je dobio fizioterapeut koji provodi fizikalnu terapiju djece, potvrdili su za portal Ni Zagorje malo u Specijalnoj bolnici.

Ovaj odjel vjerojtano je i najosjetljiviji u bolnici, s obzirom da je riječ o djeci s teškim poteškoćama, a djeca koja su na medicinskoj rehabilitaciji uglavnom spadaju u skupinu koja ne može nositi zaštitne maske.

'Obzirom na simptome, na aktualno čekanje nalaza te činjenicu da djeca koja provode medicinsku rehabilitaciju u našoj ustanovi većinom spadaju u skupinu koja ne može nositi zaštitne maske, poduzeli smo sve mjere kako bismo zaštitili naše pacijente i djelatnike', naglasila je Željka Žnidarić, ravnateljica Bolnice.

S fizioterapeutom, dodala je, tijekom fizikalne terapije u duljem bliskom kontaktu bilo je četvero djece. Oni su na bolničkoj rehabilitaciji i stavljeni su u preventivnu samoizolaciju na odjelu do rezultata testiranja.

Za pozitivnu medicinsku sestru kaže da, s obzirom da su u radu s pacijentima na Odjelu propisana i koriste se adekvatna zaštitna sredstva, nije bilo nezaštićenog bliskog kontakta s pacijentima.

  • +25
Građani nose maske i na otvorenom Izvor: Cropix / Autor: Josko Supic / CROPIX