eskaliralo nasilje

Korisnica socijalne skrbi upala u varaždinski Centar i fizički napala djelatnice; privedena je na policiju

10.08.2022 u 17:53

Bionic
Reading

Tportal neslužbeno doznaje da je korisnica sustava socijalne skrbi u Varaždinu jutros upala u tamošnji Centar za socijalnu skrb i napala dvije djelatnice te zaštitarku, a jedna je djelatnica zbog nanesenih ozljeda završila na Hitnoj pomoći. Iz Policijske uprave varaždinske potvrdili su da je jedna ženska osoba danas privedena iz prostorija Centra u policijsku postaju

Prema saznanjima tportala, iz Centra za socijalnu skrb u varaždinskoj Ulici Vladimira Nazora upućen je poziv policiji nakon što je korisnica napala djelatnice i zaštitarku. Korisnica je došla u Centar oko 9 sati ujutro, a njezino vikanje odzvanjalo je zgradom do oko 11.30 sati, kada ju je policija privela. Na intervenciju je došlo nekoliko policijskih službenika, koji su korisnicu vezali i priveli u postaju.

Matko Murić, glasnogovornik PU varaždinske, potvrdio je da je policija postupala u Centru za socijalnu skrb u srijedu oko 11.30 sati, temeljem narušavanja javnog reda i mira. Naglasio je da se još uvijek utvrđuju sve činjenice i okolnosti tog događaja.

'Policija je postupala na poziv djelatnica Centra i policijski službenici izašli su na mjesto događaja. Jedna ženska osoba je privedena u policiju, obavljaju se razgovori i utvrđuju sve okolnosti', kazao je Murić. Trenutno ne raspolaže informacijama o ozlijeđenim osobama, niti o broju angažiranih policajaca. Objasnio je da se u slučaju ovakvih poziva na mjesto događaja upućuju najbliži policijski službenici, pa je moguće da dođu i dvije patrole.

Po dovršetku istrage, protiv privedene korisnice socijalne skrbi bit će podignuta prekršajna ili kaznena prijava, ovisno o tome hoće li se utvrditi da je došlo do fizičkog napada. Podsjetimo, socijalni radnici i svi stručni suradnici u sustavu socijalne skrbi od 2020. godine imaju status službene osobe, što znači da se svaki napad na njih kao službenu osobu tretira kao kazneno djelo i procesuira sukladno odredbama Kaznenog zakona.