NEMA INVESTICIJA, NEMA FOTELJE

Koračevića na čelu HEP-a zamijenio Tomislav Šerić

09.05.2013 u 15:19

Bionic
Reading

Vlada je na zatvorenoj sjednici smijenila predsjednika Uprave HEP-a, HNS-ovog Zlatka Koračevića i člana uprave zaduženog za investicije Rodoljuba Lalića

Vlada je predložila Nadzornom odboru društva Hrvatska elektroprivreda da se novim predsjednikom Uprave imenuje Tomislava Šerića, a Perica Jukić postaje novi član Uprave zadužen za investicije. 

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak na pitanje zašto je smijenjen Koračević nije konkretno odgovorio. Rekao je tek da su pred HEP-om veliki izazovi i provedba 'trećeg energetskog paketa': 'HEP čeka realizacija velikih kapitalnih investicija u nove proizvodne pogone, pozicioniranje kao jedne moderne, efikasne, korporativno upravljane kompanije koja bi trebala biti lider u ovom dijelu Europe. Svim se tim izazovima treba odgovoriti u sljedećih nekoliko godina', rekao je Vrdoljak.

Rekao je kako treba obratiti pažnju na kapitalne investicije, spora i pametna planiranja, ali efikasnu realizaciju velikih i manjih investicija. 'Iz tog razloga našli smo najbolje rješenje i ljude koji imaju najveće povjerenje da će te zadatke ispuniti', rekao je Vrdoljak. Na pitanje zašto odmah nisu u HEP postavili sposobnog čovjeka, Vrdoljak nije odgovorio.