MALI PREDAH PA VRUĆINE

Kopnu novo osvježenje, na moru i dalje do 34°C

12.08.2013 u 11:09

Bionic
Reading

U noći na srijedu u Hrvatsku će stići novo osvježenje, no ono će se ponovno više osjetiti u kontinentalnim krajevima, a bit će i kraka daha. Od sredine tjedna posvuda će ponovno biti sve toplije tako da će najviše temperature opet dosegnuti 34°C. Ipak, za sada nema povratka na ekstreme koji su obilježili početak mjeseca, najavljuju prognostičari

U utorak se vrijeme neće osjetno promijeniti pa će u cijeloj Hrvatskoj biti vedro ili uz malu naoblaku. U noći na srijedu u većem dijelu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu slijedi naoblačenje, a u Istri je moguć i poneki pljusak s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar južnih smjerova, a na Jadranu će slab jugozapadnjak u noći na sjevernom dijelu okrenuti na jaku buru. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 11 do 16, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna u cijeloj Hrvatskoj će biti između 29 i 34. Temperatura mora kretat će se od 23 do 26°C.

U srijedu će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu prevladavati djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, te osjetno svježije. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru prijepodne je moguća slaba kiša, a u zaleđu Dalmacije popodne poneki pljusak s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će jaka bura koja će tijekom dana oslabiti, ali navečer opet pojačati. Na srednjem i južnom dijelu će ujutro i navečer puhati slaba do umjerena bura, a popodne maestral. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 11 do 17, a na Jadranu od 20 do 24°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 23 do 28, a na Jadranu od 29 do 34°C, na sjevernom dijelu koji stupanj niža. Temperatura mora kretat će se od 21 do 26°C.

U nastavku tjedna slijedi razvedravanje i stabilizacija vremena. Popodnevni pljuskovi mogući su u zaleđu Dalmacije. Bura će postepeno oslabiti pa će se smjenjivati slaba do umjerena bura noću i maestral danju. U unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 11 do 16, te od 20 do 25°C na Jadranu. Najviša dnevna u cijeloj Hrvatskoj kretat će se od 28 do 33°C. Temperatura mora bit će između 22 i 26°C.