VJEROVALI SATELITSKOJ NAVIGACIJI

Konvoj NATO snaga dvaput zalutao i blokirao središte poljskog grada

26.04.2017 u 21:15

Bionic
Reading

Slijepo vjerujući satelitskoj navigaciji, američki vojnici iz oklopne brigade raspoređene u Poljskoj kao pojačanje istočnog krila NATO-a, u dva su navrata s autoceste zalutali u mjesto Wrzesnia i oklopnjacima blokirali njegove ulice

Kako javlja poljska televizija TVN24, američki konvoj od nekoliko borbenih vozila i kamiona  je zalutao u ponedjeljak u središte grada tijekom poslijepodnevne gužve, a identičan slučaj zabilježen je i dan kasnije, ali za vrijeme jutarnje 'špice'.

 'Promet je bio zaustavljen jedan sat. Naši policajci ispratili su konvoj do autoceste te su oni krenuli prema Poznanu, čime je naš dio posla završio', kazao je za televiziju policajac Adam Wojczinski.

Podsjetimo, SAD su krajem siječnja kao pojačanje Poljskoj za istočno krilo NATO-a poslale oklopnu brigadu sa 3.500 vojnika, 446 tenkova, transportera i haubica te još 900 vozila. No, tijekom premještanja američko zapovjedništvo je smetnulo s uma kako su u Poljskoj tijekom siječnja obilne snježne padaline te pojačanje nisu opremili zimskim gumama, što im je otežavalo kretanje.