potpredsjednik stranke

Komadina: Spremni smo za izbore na koje bi SDP trebao ići sam

27.11.2017 u 09:09

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina tvrdi da je najveća oporbena stranka uvijek spremna za moguće prijevremene parlamentarne izbore', da bi šef SDP-a Davor Bernardić trebao biti premijerski kandidat i mandatar te da bi SDP na iduće izbore trebao ići samostalno

'Ne znam čemu teza da SDP nije spreman za izbore. Uvijek smo spremni za izbore', rekao je potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina u intervjuu za Novi list.

'Hoće li naš predsjednik biti mandatar? Zašto ne bi bio? Ako druge stranke ljevice neće predsjednika SDP-a za budućeg premijera, to je još jedan prilog mojoj tezi da idemo samostalno na izbore, pa ćemo tako i tu dilemu otkloniti', poručio je Komadina.

Potpredsjednik SDP-a i 'vječni' župan Primorsko-goranske županije odgovorio je i na pitanje hoće li premijer Andrej Plenković raspisati prijevremene izbore iduće godine.

  • +6
Zlatko Komadina Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Pitanje je hipotetsko. Bude li izbora, SDP će na njih izaći kao i svaki put. Ključeve izbora drže oni koji za sada drže većinu. Jest da je čudnjikava i klimava, ali je imaju, što se pokazalo i na zadnjem glasanju o povjerenju Vladi, i to s mandatima HNS-a proizašlih iz glasova za SDP-ovu koaliciju', rekao je Zlatko Komadina.