uskoro deblokada

Komadina s ministrom Horvatom razgovarao o rješenju za krizu u Uljaniku i 3. maju

14.02.2019 u 18:54

Bionic
Reading

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina sastao se u četvrtak s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom, od kojeg je dobio informacije o izboru strateškog partnera Uljanik grupe, no župan ustrajava da na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem razgovara o brodogradnji i drugim aktulanim temama, izvijestili su u četvrtak iz županijske uprave.

Župan je nakon sastanka rekao kako ima dojam da se nastoji pronaći rješenje za riječko i pulsko brodogradilište te kako se ministar nada da bi se u sljedeća dva tjedna trebalo deblokirati brodogradilište "3.maj" i isplatiti plaće radnicima te da bi naručitelji trebali vratiti narudžbe brodova.

Komadina je prenio ministru poruke radnika o tome da više nemaju strpljenja čekati rješenja, ističući kako je potrebno restrukturirati Uljanik radi opstojnosti brodogradnje u Rijeci i Puli.

Komadina se sastao s ministrom Horvatom a ne s premijerom Andrejom Plenkovićem, od kojeg je očekivao da će ga primiti, te i dalje inzistira na sastanku s premijerom, ne samo radi razgovora o brodogradnji, nego i o drugim aktualnim temama, priopćeno je iz Primorsko-goranske županije.